Eva van de Wijdeven zat 5 uur per dag bij visagie voor transformatie naar Patty

data111558019 45466f
Na een pauze van het acteren is Eva van de Wijdeven terug op het scherm in de nieuwe serie "Patty", waar ze de rol van Patty Brard op zich neemt. In een interview met Grazia deelt ze enthousiast waarom deze specifieke rol haar aantrok en de uitdagingen die kwamen kijken bij het zo realistisch mogelijk nabootsen van Patty Brard.

Eva van de Wijdeven als Patty

Voor de rol van Patty Brard moest Eva zich in verschillende levensfasen van Patty's kleurrijke leven verplaatsen, inclusief het dragen van aangepaste siliconen prosthetics. Deze prosthetics, die specifiek voor Eva werden gemaakt, waren cruciaal om haar fysiek op Patty te laten lijken. Met een toegewijd make-upteam werd Eva's lichaam omgetoverd met behulp van deze prosthetics, wat resulteerde in drie verschillende looks voor verschillende periodes uit Patty's leven. Eva deelt lachend dat het dragen van de prosthetics, inclusief in haar gezicht, nek en hals, haar soms bijna immobiliseerde, een detail dat bijdroeg aan de authenticiteit van haar vertolking.

Visagie 5 uur per dag

Eva bracht elke draaidag uren door in de visagie, een proces dat vijf uur per dag in beslag nam. Dit uitzonderlijke voorbereidingsproces is zeldzaam in de Nederlandse film- en televisiewereld en vereiste dat Eva's werkdag vaak al in de vroege uurtjes begon. Ondanks de lange dagen en de fysieke uitdagingen van de prosthetics, wende Eva snel aan haar nieuwe uiterlijk en vond ze het een bevrijdend gevoel om aan het einde van de dag getransformeerd te worden terug naar zichzelf.

Eva van de Wijdeven in Patty

De serie "Patty" belooft een unieke kijk te geven op het leven van een van Nederland's meest spraakmakende persoonlijkheden. Mede mogelijk gemaakt door Eva's toewijding en het harde werk van het hele team. Fans kunnen de première op de Huishoudbeurs bijwonen of afstemmen op Videoland en RTL 4 om Eva in actie te zien als Patty Brard.

↡ Bekijk hier de video ↡