Skip to main content

Je zou het bijna vergeten maar op 27 april is het nog steeds Koningsdag! Of nouja Woningsdag. Normaal gesproken zou je om 11.00 uur al straalbezopen in je oranje kleding door de straat lopen, om vervolgens uren te wachten voor een gore dixi en de rest van de middag mee te lallen met Nederlandse hits. Ja, dit jaar gaat het dus even anders. Iets minder uitbundig, iets minder idioot. Maar we laten Willie zijn verjaardag natuurlijk niet zomaar voorbij gaan, het blijft een mooi excuus om overdag te zuipen.  Nog geen idee wat je moet gaan doen? Wij de leukste tips en livestreams op een rij gezet waardoor je toch het beste uit Woningsdag kunt halen.

TIP 1: HAAL GENOEG BIER

De geur van bier. Als je je Woningsdag echt overdreven goed wilt vieren, dan valt de geur van bier niet te ontbreken. Gooi rustig een heel kratje leeg in je woonkamer en pleur er wat plastic bekertjes en confetti bij. Dan heb je de gemiddelde geur en looks van elke straat in Nederland.

TIP 2: PUBQUIZEN EN LIVESTREAMS

Natuurlijk is de optie Zoom er ook nog steeds. Lekker chatten met je vrienden terwijl jullie vanuit huis genieten van een drankje en het zonnetje. Zo zijn er verschillende livestreams van artiesten en festivals, waar je samen met je vrienden kan losgaan. Wat dacht je van STRAFWERK?  Met drie uur lang muziek van Franky Rizardo, Van Anh en TOMAN. Wil je ’s avonds nog even lekker knallen? Luister dan naar LOVELAND en de livestream van Joris Voorn. Hij draait van 20.00 – 21.00 op een prachtig dakterras met mooi uitzicht op Amsterdam. Of doe mee aan deze een virtuele muziekquiz en social distance drinking game.  Als extra speltip: Bij elke vraag fout een slokje en geloof ons, dan ben je snel dronken. 

TIP 3: SLECHTE MUZIEK

Hoe verder de tips gaan, hoe meer we erachter komen dat Koningsdag eigenlijk gewoon een beetje kut is. Maar ook de slechtste Nederlandse hitjes mogen niet vergeten worden. Het Wilhelmus, Guus Meeuwis, André Hazes en nog veel meer. Koop de laagste kwaliteit muziek box en laat deze liedjes de gehele dag keihard aan staan. Ben je toe aan iets betere muziek, dan kan je ook nog naar Radio 538 luisteren. Zij hebben optredens geregeld van Martin Garrix, Kris Kross Amsterdam en zelfs Alicia Keys. En ja, ook de Snollebollekes komen langs voor de liefhebber.

TIP 4: GEEN CULINAIRE HOOGSTANDJES

Verder heeft Koningsdag nooit bekend gestaan om de culinaire hoogstandjes. Dus ook voor Woningsdag hoef je niet volledig uit je dak te gaan met een 5 gangen diner. Voor Woningsdag heb je simpelweg 6 flessen wijn en 3 kratten bier nodig. Daarnaast haal je al het eten dat oranje is zoals: oranje soesjes, oranje tompoucen, oranje pudding, oranje paprika’s, oranje wortels en klaar.

TIP 5: THUIS EEN FEESTJE BOUWEN

We kunnen helaas niet fysiek naar een feest. Eén van de weinige positieve dingen daaraan is dat je niet 15 uur lang hoeft te staan en te dansen en 400 euro verder bent. Nu kan het gewoon rustig vanaf je bank of balkon. Op Facebook worden er genoeg livestreams georganiseerd en groepen aangemaakt. Zo is er een Facebookgroep genaamd Balkoninsgdag. Zij regelen verschillende livestreams met DJ’s en roepen op om je balkon zo oranje en leuk mogelijk te versieren. Of wat dacht je van Discorona? 

TIP 6: RONDSLETTEN

Bij elk feestje, horen de single sletjes van de maatschappij. Lekker de hele dag aanpappen met elk dronken persoon die je tegenkomt. Dit jaar zal je het anders moeten aanpassen. Ga de gehele dag op Tinder lullen met elke match of probeer je overburen te verleiden met je geile oranje pakkie. 

TIP 7: DRAAG ORANJE

Even eerlijk: Niemand komt weg met de kleur oranje en elk jaar moet je met tegenzin weer een nieuw oranje outfit fixen. DUS natuurlijk hoort dat er dit jaar weer bij! Shop de lelijkste online oranje outfit, maakt niet uit als de kleur je niet staat want toch niemand die het ziet. 

DIT VIND JE OOK LEUK: 10 x DE BESTE KIJKTIPS VOOR NETFLIX EN VIDEOLAND

TIP 8: REGEN

Ligt het aan ons, of was het altijd INEENS slecht weer op Koningsdag? Plotseling had iedereen een kut poncho nodig, die ook gewoon irritant en lelijk is. Dus wat deed je? Doorweekt van de regen met nog wat vegen oranje schmink op straat drinken, zodat je de regen niet meer voelde.  Conclusie: in je lelijke oranje outfit met een biertje in je hand met een poncho onder de douche gaan staan werkt ook goed.

TIP 9: 300% betaald

Omdat er nu geen druk op ligt om iets te doen, kan je ook gewoon gaan werken. Koningsdag is een feestdag en dús krijg je bij vele baantjes lekker 300% betaald. Dus in plaats van je klemzuipen op Woningsdag, kun je ook lekker centjes sparen voor de volgende Koningsdag zodat je tegen die tijd he-le-maal los kan gaan. 

TIP 10: OLDSCHOOL KLEEDJESMARKT

Voor de oldschool Koningsdag vierders die nog wat extra geld kunnen gebruiken is er een Marktplaats online kleedjesmarkt vanaf 12:00. Maak een foto van alle nutteloze spullen bij elkaar die je een beetje verzameld hebt rondom je huis (Je hebt nu toch genoeg uren over waarin je kan opruimen) en verkoop ze. Ook kan je er genoeg onzin vinden die je quarantaine mogelijk leuker kunnen maken. Net alsof je over een echte teleurstellende Koningsdagmarkt loopt vanuit huis!

OPROEP

Wil jij een onvergetelijke Woningsdag omdat we bij jou langskomen? Meld je aan!