Skip to main content

Het is de tweede week in ‘quarantaine’ en we kunnen ons voorstellen dat je inmiddels niet meer weet waar je naar moet kijken. We snappen dondersgoed dat je nu waarschijnlijk veel liever op reis was geweest in plaats van dat je op de bank hangt. Maar om toch nog een beetje het reisgevoel vast te houden hebben wij een aantal leuke kijktips voor je op een rij gezet.

NETFLIX

Tales by Light

In de documentaireserie Tales by Light word je meegenomen door meerdere fotografen die op avontuur gaan naar de meest afgelegen plekken ter wereld. Zo bezoeken ze de dieren van de Masai Mara in Kenia, tijgerhaaien in de Bahama’s maar ook de woestijnen van Namibië. Met deze serie willen ze andere inspireren om ook de wereld te ontdekken. Ze laten je zien hoe mooi de natuur, de verschillende culturen zijn en vooral hoe mooi de wereld is buiten je eigen omgeving. 

Somebody Feed Phil.

Dit is een reisdocumentaire waarin Phil Rosentha op wereldreis gaat om eten te proeven. Hij reist naar verschillende steden om daar allerlei lokale gerechten te proeven en de eetcultuur te ontdekken. Dus mocht je niet alleen van reizen houden maar ook van lekker eten? Dan is dit een serie die je zeker moet kijken. 

Dark Tourist 

In deze serie reist journalist David Farrier naar de meest duistere en bizarre plekken ter wereld. Dit is dus zeker geen normale reisdocumentaire. David Farrier laat (met soms gevaar voor zijn eigen leven) zien waarom mensen naar dit soort plekken gaan. Hij ontdekt de meest bizarre dingen, wordt levend begraven en ontmoet de huurmoordenaar van Pablo Escobar. 

NPO

Grote kans dat je ze misschien al eens op tv voorbij hebt zien komen, maar de reisprogramma’s van de NPO gaan nooit vervelen. Npo heeft de afgelopen jaren namelijk super veel reisprogramma’s gemaakt. Onze favoriet blijft natuurlijk:

Floortje naar het einde van de wereld.

In deze televisieserie reist Floortje Dessing naar de verste uithoeken op aarde. ze loopt dan een paar dagen mee met verschillende mensen om te kijken hoe het is om op zo een afgelegen plek te leven. 

Naast Floortje naar het einden van de wereld zijn er nog veel meer reisprogramma’s van NPO. Verborgen verleden van Nederland en vergeet 3 op reis niet.

VIDEOLAND

Ragas Reist rond

In deze serie gaan Bastiaan en Tooske Ragas met hun vier kinderen de wereld rond. Ze stappen in het leven van gezinnen in het buitenland. Ze blijven bij elk gezin vijf dagen logeren en nemen niet alleen een kijkje in hun leven maar gaan ook echt alles doen wat dat gezin normaal gesproken doet.  Zo slapen ze in de jungle, gaan ze naar Tokyo en logeren ze bij een gezin dat een olifant heeft als huisdier.

De Ultieme Tocht van Rusland naar Iran

Dit is een documentaireserie waarin Levison Wood, een Britse avonturier, wordt gevolgd tijdens zijn reis van Rusland naar Iran. De Britse avonturier begint zijn reis in Ruid-Rusland. Hij volgt een hooggebergte tussen de Zwarte Zee en de Kaspische Zee, het machtige Kaukasus, in de richting van Azerbeidzjan. Vervolgens reist hij door naar Georgië en Armenië met als eindbestemming Iran. Tijdens deze reis (die niet altijd veilig is) laat hij verschillende spectaculaire landschappen zien. 

Holland, Natuur in de Delta

Deze natuurdocumentaire is natuurlijk gemaakt in ons eigen kikkerlandje. In deze documentaire beleef je de herontdekking van Nederland. Je ziet de ontwikkeling van het deltagebied door de ogen van verschillende dieren die hier leven. En dan vraag je je waarschijnlijk af welke dieren dit dan zijn. Tijdens de documentaire  neem je een kijkje in het leven van de bever, ooievaar, ringslang, zeearend en meer. 

DIT VIND JE OOK LEUK: VAKANTIEBLUNDER NICK (30) MIJN VRIENDEN DEDEN AANGIFTE VAN VERMISSING

YOUTUBE

Sailing La Vagabonde

De Australische Riley Whitelum & Elaya Carausu filmen al vijf jaar hun leven terwijl ze de oceaan rond zeilen. Inmiddels hebben ze een baby, maar ook die mag gewoon mee op avontuur. Het koppel heeft al meer dan één miljoen YouTube-abonnees. Eind 2019 stapte de veelbesproken klimaatactiviste Greta Thunberg ook aan boord. 

The Bucketlist family

Dit gezin reist de hele wereld rond. Garett en Jessica ontmoette elkaar op de universiteit in Provo, Utah. Toen Garett op de universiteit z’n bedrijfje Scan startte, en dat al snel voor 54 miljoen aan Snapchat verkocht, besloten ze een paar maanden te gaan reizen. Uiteindelijk zijn die maanden jaren geworden. Dit doen ze samen met hun 3 kinderen Dorothy, Manilla en Calihan.

Vagabrothers

Marko en Alex zijn twee broers die al hun reiservaringen delen op YouTube. Door hun nieuwsgierigheid naar de wereld zijn ze dus begonnen met het vastleggen van hun reizen. Ze geloven dat reizen mensen bij elkaar brengt. De broers vinden het daarom belangrijk om contacten te hebben met mensen die ze over de hele wereld ontmoeten. Naast hun toffe reis video’s maken ze ook video’ met reistips. 

Zo, de komende weken hoef je je dus niet kut te voelen omdat je nergens heen kan. Want er zijn genoeg documentaires, films en YouTubers die je meenemen op reis. Perfect om inspiratie op te doen voor je volgende reis.  Blijf thuis!  (Die leuke reisjes komen wel weer).
DIT VIND JE OOK LEUK: WAAROM UITGAAN IN HET BUITENLAND KUT IS