Skip to main content

Of je nu een zoetekauw bent of liever een portie bitterballen wegbeukt: eten doen we allemaal. En hoe! Wist je dat er jaarlijks gemiddeld zelfs 1000 kilo aan eten en drinken door ons lichaam gaat?
Tja, dat is best veel hè?

 Eten

1. Gemiddeld slurp je dagelijks 1,5 kilo aan vocht naar binnen en verorber je (gemiddeld!!!) een kilo eten per dag.
2. Wil je je lijf een handje helpen met het afvoeren van alle zooi die je naar binnen werkt? Kies voor aardbeien. In deze vrucht zitten namelijk stofjes die je darmen beter laten werken en zelfs ontstekingen helpen tegengaan. Daarbij kunnen de positieve stofjes in aardbeien je lijf ontdoen van gifstoffen en eventuele zware metalen.
3. Perziken zijn overigens ook goed voor de stoelgang. Maar nu we toch je aandacht hebben: wist je dat amandelen behoren tot de familie van de perziken?
4. Dat een ananasplant maar één ananas per jaar produceert?
5. Dat er wereldwijd meer dan 6.000 soorten appels worden geteeld?
6. Dat je met het likken van een postzegel 1/10e van een calorie binnen krijgt?
7. En dat Vanille verslavend is? Het actieve ingrediënt in vanille, vanillinezuur, werkt namelijk stimulerend op de hersenen. Vandaar dat dit goedje verwerkt zit in ijs, yoghurt, cola, chocolade, gebak, parfum en zelfs in sigaretten en we bij het consumeren steeds denken: ‘WE WANT MORE’.
8. Over opmerkelijke eet weetjes gesproken: ketchup werd in de jaren 1830 gebruikt als medicijn. John Cook Bennett was er heilig van overtuigd dat Heinz tomatenketchup geneeskracht had.
9. En een ongepelde sinaasappel blijft op water drijven, terwijl een gepelde sinaasappel naar de bodem zinkt.
10. Nee, had je geen idee? Dan is het zeker ook nieuw voor je dat er in sommige McDonalds salades meer vet zit dan in hun hamburgers. Zo bevat een hamburger 9 gram vet, een cheeseburger 12 gram, en de premium Ceaser Salade met kip 17 gram. En dan hebben we het nog niet gehad over vettige slasaus die er overheen flikkert. Hierdoor kom je namelijk uit op 35 gram vet! Dat is bijna 4 hamburgers!
11. Haal je je schouders op bij het idee dat fastfood vet is? Prima, maar wist je ook dat het vettige hapje vaak ook suikers bevat? De meeste fastfoodketens voegen namelijk suiker aan hun friet toe zodat ze mooi bruin kleuren in de frituur.
12. Of we ook wat informatie hebben over de kroket? Ja duh! Kroketten zijn fifty-fifty wat betreft vetten. Zo is de helft van de vetten verzadigd (ongezond) en de andere helft onverzadigd.
13. Tot slot hebben we nog een leuk pizza weetje.. Domino’s pizza heeft weleens een onderzoek gedaan naar de meest favoriete pizzatoppings over de hele wereld. Zo zijn ze in Japan dol op inktvis op hun pizza, versieren ze in Rusland hun pizza met Mockba (combinatie van makreel, sardines, ui, tonijn en zalm) en smullen ze in India van een pizza met gepekelde gember, gehakt en tofu.

LEES OOK:
JAKKES! DEZE FEITJES OVER OORSMEER GAAN JE LEVEN VERANDEREN