Skip to main content

Mocht je het nog niet doorhebben,  het is vandaag Halloween. Een feest dat vooral in Amerika en Engeland wordt gevierd, maar de afgelopen jaren ook steeds vaker in Nederland. Halloween is net zoals carnaval ook het perfecte moment om de (sexy) verkleed outfits uit de kast te halen en lekker veel alcohol te drinken. Dit jaar gaat het dus alleen wat anders. Verveel je je vandaag ook de pleuris? Nou dan hebben we nog wat leuke Halloween-tips voor je op een rij gezet. 

Bijzondere Blauwe Maan!

Jongens en meisjes, wisten jullie dat vanavond voor de tweede keer volle maan plaats in oktober! En de tweede volle maan in een kalendermaand wordt Blauwe Maan genoemd. Het fenomeen blauwe maan komt gemiddeld eens in de twee of drie jaar voor en kan alleen op de 30e of de 31e dag van de maand plaatsvinden. Super bijzonder dus! En dit jaar toevallig samen met Halloween. Wist je dat een blauwe maan op Halloween, 31 oktober, slechts eens in de negentien jaar mogelijk is?  Aanstaande zaterdag is de Blauwe Maan nog specialer omdat de blauwe maan overal ter wereld te zien, tenminste als de weersomstandigheden niet irritant gaan doen. Je hoeft er niet eens extra lang voorop te blijven, want als het goed is komt de Blauwe Maan op rond 17.30 en gaat deze zondag 1 november om 07:00 onder. 

Cocktails en Cakes!

Trick or Treat! Denk je aan Halloween, dan denk je naast bloederige (en hoerige) outfits, zombies, geesten en aan snoep en alcohol! Net zoals bij alle andere feestdagen draait het ook bij Halloween om lekker veel eten en drank. Zijn je kookkunsten net zo dramatisch als de gemiddelde horrorfilm? Misschien kun je dan nog wat inspiratie op doen bij deze video. 
Ook zin in wat Halloween cocktails? Dan moet je op deze website even een kijkje nemen. 

DIT VIND JE OOK LEUK: RUMAG ‘AANGEBRANDE TENGELS’ OVENWANT

Horror movie night!

Speciaal voor alle horror en thriller freaks hebben we een paar van de engste Netflix films voor je op een rij gezet: 

  • The Cabin in the woods
  • Curse of Chucky
  • The conjuring
  • The Shining
  • The Exorcist

Tarot reading!

Heb je altijd al willen weten wat de toekomst voor je in petto heeft? Via deze site kun je gratis tarot kaarten laten leggen. Op eigen risico, want wij waren te schijterig om dit echt te testen. 

Gluren bij Dracula thuis! 

Altijd al bij het huis van Dracula willen binnenkijken? Dracula, je weet wel van de films en boeken van de Ierse schrijver Bram Stoker en de Britse acteur Christopher Lee in de film ‘Horror of Dracula’. Nou de mythe gaat dus dat de schrijver het mysterieuze Bran Kasteel in Transsylvanië heeft gebruikt als woonplaats van Dracula. En niet voor niets wordt deze burcht jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. 
Oke, ja duh het zou een stuk leuker zijn als we zelf naar Transsylvanië (Roemenië) konden afreizen, maar gelukkig heeft online ticketbureau Tiqets een online rondleiding gefixt, die nog te bekijken is via Facebook. 

DIT VIND JE OOK LEUK: 5 X DE BESTE SERIES EN DOCU’S VOOR REISLIEFHEBBERS