Voor de reisfanaten onder ons is er niks vervelender dan je vakantieplannen moeten cancellen. Misschien had je eindelijk een verre backpack reis op de planning staan of een droomvakantie naar de Malediven, maar heb je deze door corona moeten annuleren. Hartstikke kut natuurlijk. Maar hé, er zitten ook voordelen aan niet op vakantie gaan. We hebben ze voor je op een rij gezet. 

Maak eindelijk eens dat fotoboek af

Iedereen kent het wel. Je neem enthousiast van élk mooie plekje op vakantie een foto. Elk watervalletje, mooie strandje en de duizenden schattige winkeltjes. Vervolgens kom je thuis met 3500 foto’s. Het uitzoeken hiervan is mogelijk de vervelendste taak op aarde. De helft is mislukt maar heeft toch nog een leuke herinnering eraan vast en van die ene waterval? Daar heb je wel 20 verschillende kiekjes van, dus welke gaat het worden? Nu je toch niks te doen hebt is het misschien eindelijk tijd om dat fotoboek eens te maken. 

Fix die to-do lijst

Je kent het wel: werken, studeren, feestje hier feestje daar en de tijd vliegt voorbij. Ondertussen blijft je to-do lijst maar groeien, is je huis een puinzooi en zit je oma nog steeds te wachten op een bezoekje. Nu je niet op vakantie gaat, heb je ein-de-lijk tijd om al die klusjes die al jaren liggen te wachten eens echt uit te voeren. Maak je administratie in orde, hang dat fotolijst op, ga op visite bij je oma, breng je kleding naar een tweedehand winkel. Erg spannend klinkt het allemaal niet, maar wedden dat het oplucht om eindelijk eens dit soort klusjes te fixen. Verveel je je daarna nog steeds? Neem dan de tijd om de perfecte vakantie voor te bereiden. 

Eindelijk echt goed sparen

Voor een vakantie heb je natuurlijk geld nodig. Duh. Nu je een jaartje vakantie overslaat, heb je extra tijd om te sparen. Open een aparte spaarrekening voor je droomvakantie en stort daar elke maand 50 euro op. Een ander leuk idee is een ouderwets spaarpotje neerzetten voor alle ronddwalende euro’s. Wedden dat er na een jaar meer geld in zit dan je had verwacht. Kan je toch weer mooi een paar extra cocktails bestellen. 

Geen irritante vakantieliefdes

Sommige mensen hebben ieder jaar hetzelfde probleem. Je gaat een tijdje weg met het idee: lekker een beetje rondscharrelen en aanpappen met wat knappe buitenlandse jongens/meiden. Tenminste dat is het idee. Elk jaar is er wel weer zo’n knapperd die je met zijn ontzettend geile accent weet te betoveren. Vervolgens zit je de gehele vakantie en na de vakantie nog aan hem/haar vast. Wees gerust, dit jaar heb jij geen last van een kleffe vakantie scharrel die maar aan je vast blijft plakken. 

DIT VIND JE OOK LEUK: VAKANTIEBLUNDER GABY (26): DOOR MIJN OPENINGSZIN VERPESTTE IK MIJN HOSPITATIE IN AUSTRALIE 

Je hoeft er niet bij te lopen als een kreeft

In Nederland mogen we blij zijn met een paar weken zon. Op je vakantiebestemming is het vaak een paar graden warmer en dan heb je grote kans dat je dus levend verbrand. Het begint vaak met de gedachte: ‘’Als ik me nou een half uurtje niet in smeer, dan pak ik in elk geval wat kleur…’’ Dertig minuten later ben je ineens zo rood, dat je twee weken lang niet eens normaal kunt gaan zitten omdat alles pijn doet. Blijf je dit jaar in Nederland? Dan moet je je natuurlijk alsnog goed insmeren, maar je hebt een stuk minder kans om erbij te lopen als een kreeft. 

Moet je deze zomer ook thuis blijven? Geniet van de rust, maak een mooi fotoboek met je vakantiefoto’s en denk vast vooruit aan de volgende vakantie. Want één ding is zeker; de volgende vakantie waar iedereen op gaat, wordt de beste ooit.

DIT VIND JE OOK LEUK: ALTIJD AL GEDROOMD VAN WERKEN EN WONEN OP EEN TROPISCH EILAND?