Skip to main content

Met deze Netflix en Videoland tips krijg je vanaf je bank toch nog een beetje een vakantiegevoel!
A Life on Our Planet – David Attenborough
Wie kent hem niet? De 94- jarige (!) Britse bioloog en televisiemaker David Attenborough is al jarenlang een icoon en bekend door zijn natuurdocumentaires als Planet Earth en Life. Op dierendag ging A Life on Out Planet in première op Netflix en de documentaire was binnen no-time een groot succes. Net zoals in zijn vorige documentaires barst deze ook weer van prachtige natuurshots, adembenemende landschappen en bizarre natuurshots in slow motion. 
In zijn vorige documentaires liet David Attenborough vooral zien hoe mooie de aarde wel niet is, in A Life on Our Planet laat Sir David vooral zien wat voor zooitje de mens er van heeft gemaakt. Je kan het een beetje deprimerend noemen, maar het is wel de realiteit en daarom juist de moeite waard om te kijken. Het is zijn persoonlijke visie op de toekomst, een noodkreet van Attenborough himself, maar volgens de documentairemaker is er wel hoop als we nu in actie komen!
Te zien op Netflix.

Emily in Paris 
Totaal iets anders dan de bovenstaande documentaire. Maar daarom niet minder leuk. De Amerikaanse Emily verhuisd voor een topbaan bij een PR-bureau naar Parijs. Ze spreekt geen woord Frans en dat blijkt voor nogal wat problemen te zorgen. Emily in Paris is een heerlijke serie vol met clichés, mooie mannen, designer kleding en heel veel, je raad het al: Parijs. De serie is geproduceerd en geschreven door Darren Star, je weet wel de regisseur die ook Sex and The City en Beverly Hills 90210 heeft geschreven.
Te zien op Netflix.
KL2020 Terug in de lucht
We hoeven je niet uit te leggen dat het k-u-t tijden zijn voor de luchtvaartmaatschappijen? Ben je benieuwd hoe het er bij Nederlands grootste luchtvaartmaatschappij aan toe gaat? In Deze 6-delige serie krijg je een kijkje achter de schermen bij de KLM. Hoe vindt de luchtvaartmaatschappij de weg naar herstel? Tien KLM’ers vertellen hun persoonlijke verhaal. Van de sleepdienst tot de directie, van het grondpersoneel tot de cabine crew.
Te zien op Videoland
My Octopus Teacher
Sinds 4 september staat deze docu op Netflix en is door IMDM bekroond met een 8.4. En de echte kenners weten dat dat heel hoog is. Wat er nou zo bijzonder is aan deze docu? Heel veel. De docu is gemaakt door Craig Foster, die cameraman van beroep was maar door een burn-out thuis zat. Hij zwom elke dag in de ijskoude zee van een Zuid-Afrika en kwam op een gegeven moment in aanraking met een jonge octopus. En vanaf dat moment winnen de twee elkaars vertrouwen. Craig gaat een jaar lang elke dag duiken en op ‘bezoek’ bij de octopus. De docu is soms een tikkeltje vreemd, maar verder barst het van de bijzondere onderwater shots. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend bijzonder om te zien hoe fucking slim octopussen eigenlijk zijn.
Te zien op Netflix. 

‘s Werelds Meest Iconische Hotels ter Wereld
Een kijkje achter de schermen bij de mooiste hotels ter wereld vol met beroemde gasten, rijkdom, glitter en glamour.. In deze serie staat er elke aflevering een ander iconisch hotel centraal. Inclusief interviews met gasten en het hardwerkende personeel.
Te zien op Videoland.