Skip to main content

De spannende ‘Wie is de Mol finale?’ ligt alweer een paar weken achter ons. Maar voor alle Mol-fans die ook dit jaar weer hebben genoten van de fantastische omgevingsbeelden, hebben we de mooiste Wie is de Mol-locaties in Tsjechië op een rij gezet! 

Tsjechië als nieuwe hotspot

Het is nog even wachten, maar als we straks dan eindelijk weer op reis mogen hebben we vast een hele vette bestemming voor je uitgezocht. Tsjechië staat misschien niet direct bovenaan je lijstje als je denkt aan een vakantiebestemming. Maar er zijn genoeg redenen waarom je echt een keer naar Tsjechië moet. 

Prachov- rotsen

Misschien wel een van de mooiste beelden van ‘Wie is de Mol?’ waren de in mist gehulde Prachov rotsen, die zich bevinden in het UNESCO park dat niet voor niets het Boheems Paradijs wordt genoemd. Een labyrint aan zandstenen rotsen met wandelpaden en mooie uitzichtpunten. Renee vond het zelfs op een Lord of Rings landschap lijken. 

Prachov rotsen - Tsjechië

Prachov-rotsen

Loket en het Slavkov bos

Het Slavkos bos  ligt in West-Bohemen tussen de steden Karlovy Vary en Marianske Lazne. Het beschermde natuurgebied is gevormd door eeuwenlang vulkanische activiteit. Het bos is perfect voor als je wilt wandelen, mountainbiken of lekker wil klimmen zoals de finalisten van ‘Wie is de Mol?’. Zij ontdekte per step en mountainbike de omgeving waarbij ze op diverse plekken een klim- of klauter opdracht moesten doen. Volgens de kenners is het mooiste gedeelte van het Slavkov bos het stuk tussen de pittoreske stad Loket en Karlovy Vary, waarbij je langs de Svatoš rotsen komt. Deze bijzondere rotsen groep wordt ook wel  de ‘versteende bruiloft processie’ genoemd.

Tsjechië

Svatos rotsen

Monumentaal Hospitaal Kuks

Hospitaal Kuks is een van de meest indrukwekkende monumentale gebouwen van Tsjechië. Het voormalige kuuroord uit de 17e eeuw ligt in het gelijknamige stadje Kuks aan de Elbe rivier. Het meest bijzondere van dit voormalige kuuroord is de hospitaalkerk en de apotheek. Door een overstroming is een gedeelte van Kuks verwoest, maar het barokke hospitaal staat er nog schitterend bij. De tuinen van Kuks waren de locatie van de hilarische muziek opdracht van ‘Wie is de Mol?’ seizoen 21.

Tsjechië

Hospitaal Kuks

Nevřeň mijn

De allerlaatste opdracht van ‘Wie is de Mol?’  van seizoen 21 zag er mysterieus uit. Denk aan tientallen kaarsjes die branden in de gangen van de Nevřeň mijn stonden.De finalisten moesten in de gangen kaarten zoeken met de juiste informatie over de Mol. De kaolien mijn, een kleimineraal dat gebruikt wordt voor porselein en papier, bevindt zich in de regio Pilsen. De finalisten moesten in de gangen kaarten zoeken met de juiste informatie over de Mol. Bezoekers maken tijdens een rondleiding een wandeling van een uur door de gangen van Nevřeň.

Nevřeň mijn

Hradec Králové

Ten noorden van Praag aan de rivieren de Elbe en de Orlice ligt de Oost-Boheemse stad Hradec Králové. In deze gezellige stad verbleven de ‘Wie is de Mol?’ kandidaten een paar dagen en moesten ze uiteraard ook een opdracht doen. Het prachtige Oost-Boheems museum was de plek waar Charlotte, Marije en Rocky 5000 euro uit de pot haalden voor informatie. Het museumgebouw is één van de mooiste creaties uit begin 20e eeuw met, misschien was het je al opgevallen: art nouveau details.
Tsjechië

Extraatje: Praag


Praag wordt in Wie is de Mol overgeslagen en dat is best zonde, want het is een van de mooiste hoofdsteden van Europa. Zo heeft Praag het grootste burchtcomplex ter wereld en dat zorgt voor een heel sprookjesachtig decor. Verder mogen de Karelsburg, Strahovklooster, Joodse Wijk, Sint-Vituskathedraal en het Petrin park niet ontbreken op je lijstje! Ook wel chill, Praag is trouwens ook nog een stuk goedkoper dan Nederland. Dus als we straks weer mogen reizen, weet jij gelijk waar je naar toe moet! 

Praag Tsjechië

Praag

Foto-credits:  CzechTourism Benelux

VIND JE OOK LEUK:
GRIEKENLAND GAAT 14 MEI OPEN! DIT MOET JE WETEN VOOR JE EEN VAKANTIE BOEKT!