6 awkward situaties op de eerste date

Eindelijk is het moment aangebroken, de eerste date met die leuke jongen met wie je al weken of misschien zelfs maanden hebt geappt. Je hebt uren voor de spiegel gestaan om er zo goed mogelijk uit te zien en zo indruk te maken. Maar uiteindelijk blijkt de date tien keer kut te zijn en is hij heel anders dan in je fantasieën.

Catfish

Al die tijd dat jullie contact hebben gehad via sociale media, heb jij wel honderden keren gekwijld op zijn Instagram pagina. Dan is het moment eindelijk daar dat je zijn scherpe kaaklijn en mooie lach in het echte leven kan bewonderen. Wanneer je hem voor het eerst gaat ontmoeten en dichterbij komt, zie je het al. Dit is een gevalletje catfish. De scherpe kaaklijn heeft plaats gemaakt voor een dubbele onderkin en zijn tanden zijn zo geel als een kanarie. Draai je om en ren gewoon keihard weg nu het nog kan, snel!

Rare eter

Smakken, hard ademen tijdens het eten en slurpen. Echt allemaal ZO vreselijk. Zit je daar aan tafel met een gast die eet als een fucking zwijn zonder tanden. De snelheid waarop hij eet gaat voor jouw gevoel ook nog eens ziek langzaam, waardoor het een ware marteling wordt. Het liefst zou je hem willen voeren (aangezien hij zich toch als een zwijn wil gedragen) en alles in één keer in zijn muil schuiven zodat je er zo snel mogelijk vanaf bent en weg kunt gaan.

Niet dezelfde humor

Volgens mij is iedereen het er wel mee eens dat humor vet belangrijk is, anders is je date toch gewoon verziekend saai? Vet kut dus als jij iets enorm grappig vindt en jouw date kijkt je schaapachtig aan omdat hij er geen ruk aan vindt. Waardoor jouw hysterische gekrijs langzaam verandert in onzeker gegrinnik en gehik. Awkward. Andersom is het natuurlijk net zo klote.

Eten tussen tanden

Zit je gezellig in een restaurantje een hapje te eten met je date, zie je ineens dat al zijn eten tussen zijn tanden hangt als hij jou een lieve glimlach geeft. Wat doe je dan? Zeg je het tegen hem, met de kans dat het ongemakkelijk wordt, of hoop je dat hij zelf zo hygiënisch en slim genoeg is om een tandenstoker van het restaurant te pakken? Je besluit het erbij te laten om awkward situaties te voorkomen. Uiteindelijk blijf je de hele avond staren naar die stukjes tussen zijn tanden, want die tandenstoker heeft hij dus niet gepakt. Goooor.

Praten over z’n ex

Dit is écht zo’n grote no-go. Maakt niet uit hoe aantrekkelijk je bent, we willen niks over een ex horen. Het boeit me geen fuck dat je hier ook met Lisa (ja, DE Lisa) bent geweest en dat zij jouw hartje zo enorm erg heeft gebroken. Je kan hier ook niks zinnigs op antwoorden dus die gast heeft het gewoon voor zichzelf verpest. Je ex wil je niet meer terug, vervolgens praat je over die ex (die jou dus niet terug wilt) tegen je nieuwe date, die nu ook geen interesse meer heeft. Wat is deze logica? Je wordt er zo wanhopig van, dat je zelf bijna teruggaat naar je eigen ex.

Weinig gespreksstof

De gesprekken die jullie hadden via app gingen altijd soepel en waren gezellig, maar nu jullie tegenover elkaar zitten komt er niks zinnigs uit. Alleen wat gezucht en geklaag, af en toe een gesloten vraag waarop de ander weer ‘’oh oke’’ antwoord. Het is zo vet vermoeiend en ongemakkelijk. Je gaat alleen maar meer nadenken over een gespreksonderwerp, maar dat lukt niet en dan ga je ook nog eens oogcontact vermijden want anders wordt het nog kutter. Zucht, geef het gewoon op.

Stagiaire bij RUMAG. Mijn creativiteit komt voornamelijk uit alle negatieve gebeurtenissen in mijn leven, waar ik dan ook graag over schrijf. Verder heb ik een kattenkind en eet ik alles wat los en vast zit.

Share

Geef een reactie