Skip to main content

Bedrogen worden is wel een beetje het kutste dat je kan overkomen in een relatie. Maar er zijn nog een paar dingetjes die nog kutter zijn:
1. Het niet uitmaken – omdat niemand zin heeft in drama. Het door jullie gemaakte nestje is veel te chill en veilig om je weer in het single leven te storten.

2. Constante jaloerse bullshit: “Waarom like je haar foto?’ of  ‘Ga je alweer uit met hem?’ – deze onzin gaat een keertje behoorlijk irriteren.

3. Alberto Stegeman: Als het sneaky checken van je vriend(in) zijn/haar DM’s, appjes, Facebook berichtjes, etc, een normale zaak is geworden, dan ben jij een psycho en is je relatie fucked.

4. Schuldgevoel aanpraten: ‘Ja is goed hoor, ga maar lekker uit. Ik zit dan wel alleen thuis. – de subtiele manier om iemand anders zijn leuke avond te verneuken, als het even niet gaat zoals jij wil. Naar mens ben je.

5. ‘Verbaas je maar niet als ik straks mijn spullen pak’ – gebruik maken van dreigementen en manipulatie is zielig en je bent een wandelend gezwel in de relatie. Ongevoelige kut.

6. Je partner mentaal kapot maken door het gevoel te geven dat hij/zij niets waard is. ‘wees blij dat ik het nog met je uithou’

7. Tijdens ruzies constant weer oude koeien uit de sloot halen. Koeien die al lang dood en aan het ontbinden zijn. Als in discussies die al lang besproken en vergeven en vergeten zijn. ‘Ja, maar vorig jaar heb je nog een koffie gedronken met je ex zonder mij daar iets over te vertellen!’

8. Een leugentje om bestwil moet kunnen. Als je vriend(in) uitgebreid voor je heeft gekookt, maar het smaakt als een ontbindende koeienuier, dan mag je wel even liegen dat het overheerlijk smaakt. Maar als liegen een onderdeel van je dagelijks leven is geworden, moet je je afvragen wat jij je partner eigenlijk aandoet.

Leave a Reply