De bingo-kipfiletjes die mee zwaaien als je je leuke buurman begroet of de lovehandles die over je broek heen trillen bij de zoveelste wandeling door het park? BOEIE, je bent mooi zoals je bent.
En daarom herhalen wij nog even haarfijn waarom je niet hoeft af te vallen:

1. Onzin

Negen van de tien keer is willen afvallen, klinkklare onzin. Welke vorm of maat jouw lijf ook heeft – je bent mooi zoals je bent. Het is daarom belangrijk om lief voor jezelf te zijn. Zijn er dingen aan je lichaam die je minder mooi vindt? Leg dan de focus op de dingen die je wél mooi vindt. No body is perfect, right?

2. Treat yourself

Geven jouw knellende broeken je een onzeker gevoel? Dan is het hoogtijd deze ritueel te verbranden (of te doneren aan het Rode Kruis) en jezelf een nieuwe broek cadeau te doen. Er bestaan grotere broeken. En ja, daar voel je je lekkerder in. Het leven is nou eenmaal te kort voor afsnijdende onzekermakende broeken.

 3. Happy

Zit jij lekker in je vel? Wees daar dan trots op, dat is zeker in deze tijd nog helemaal niet zo makkelijk. Daarbij is het cliché: ‘schoonheid zit van binnen’ waar. Je straalt wanneer je gelukkig bent en daar kan geen kilo meer of minder tegenop.

4. Afscheid

Verpest de weegschaal op je badkamer iedere keer dat je er weer op gaat staan je humeur? Gooi dat ding dan bij thuiskomst direct weg. Het getalletje op de weegschaal zegt namelijk niets over hoe jij eruit ziet! Hetzelfde geldt voor dat spotje waardoor je iedere haar of put ziet. Gooi weg en wissel het voor wat liever licht.

5. Oplossingen

Denk in oplossingen. Ben jij wat zwaarder en zijn stoelen met armleuningen een opgave? Maak je leven dan niet onnodig lastig en kies voortaan altijd voor een stoel zonder armleuningen. Geloof ons, die zijn er genoeg.

6. Geen bikinifoto’s

Met golf nummer drie op komst hoef jij je nog lang niet klaar te maken voor een ‘summerbody’. De kans dat jij deze zomer met een corona in de hand geniet van de Spaanse zon is namelijk kleiner dan de penis van je ex. Reden genoeg om dus wél van die eerste zonnestralen en bijbehorende snacks als ijs, borrelhappen en bbq’s te genieten.

VIND JE OOK LEUK:
DEZE VRIENDSCHAPPEN MOET JE ZO SNEL MOGELIJK AFKAPPEN

foto credit: Pexels