Ik had het kunnen weten. Die donkerbruine ogen die vaker diepteloos pikzwart schenen te zijn, verkleurden enkel ‘s nachts, wanneer ze maar een paar centimeter van de mijne waren, in dat heerlijk romige bruin. Je droeg graag zwart; een strakke broek met een leren jasje, zo’n outfit waar vrouwen van op hun onderlip beten wanneer je langsliep. Je wist dat ze dat deden en genoot er niet enkel van, je putte er kracht uit, gebruikte het in jouw smerige voordeel. Die arme meisjes en domme, stomme ik.

Je rukte mijn hart uit elkaar. Trok het tussen mijn ribben vandaan, hield het in je handen, keek ernaar, lachte en kneep het kapot. Je zette me in de fik en bluste me met een kille, koude ijsdouche. Zowel de hitte als de kou; beide voelde het verschrikkelijk. Ik was nooit goed genoeg, maar wanneer die vurige ogen van jou in de mijne keken, kon me dat niets schelen.

Wanneer we samen waren, was jij de king en voelde ik me queen, maar zonder jou was ik het uitschot, het verloren prinsesje. Jij zocht dan een andere koningin en liet mij stikken in mijn eigen tranen. Jij vlamde bij die lippenlikkende, onschuldig geile dames en palmde mij daarna in met valse beloftes en liefdevolle praatjes. Die ik maar al te graag geloofde. Ik was de enige, ja, juist…

Ik heb de duivel gezien en die heeft geen hoorntjes. Nee, die draagt een strakke, zwarte broek, een leren jasje en felrode Adidas Superstars. Hij heeft pikzwarte, vlakke ogen die enkel vlammen in het heetst van de strijd. Hij kroont je tot zijn koningin, zodat hij zichzelf koning kan voelen. Je kan de duivel niet kennen, hij kent jou en maakt je kapot. Na jou, zal de hel wel meevallen.

Schrijver RUMAG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.