De 10 dategeboden die je beter even kunt lezen

De singles daten meer dan ooit tevoren! Vroeger werd je aan iemand voorgesteld (werk/school etc) of ontmoette je iemand in ‘tha club’. Heerlijk dat wij dit tegenwoordig allemaal zelf in de hand hebben, maar dat betekent ook dat jij zelf de eerste indruk in de hand hebt. Maar nog steeds komen mannen meer dan een uur te laat en kunnen vrouwen maar niet stoppen met over zichzelf praten. Het wordt tijd dat er een paar duidelijke regels worden opgesteld om het “date-leven” voor iedereen een stukje makkelijker en leuker te maken! Ready??

1. Gij, de man, zult altijd voorstellen de rekening te betalen op de eerste date

Het eeuwige ‘emancipatie excuus‘ komt de vrouw de strot uit. Dat vrouwen hetzelfde behandelt willen worden op de werkvloer betekent niet dat de man zich ineens pussy mag gaan gedragen op prive gebied. Het is niet voor niets dat de ‘viking look’ zo populair is op het moment. Wij willen echte mannen, die voor ons kunnen zorgen als dat zou moeten. En vergeet niet dat wij ons ook speciaal willen voelen, ook al ga je 4 keer per week met iemand anders op date. En het voorstellen om de rekening te splitten telt ook niet! Het is niet voor niets dat de amerikanen het ‘going Dutch’ hebben genoemd. Dus mannen, dit is jullie kans om jullie naam te zuiveren.

2. Eer uw date

Come on, op date gaan met een potentiële serial killer is al stressvol genoeg. En als je dan ook nog in een overvol cafe/terras moet gaan wachten op een date waarvan je niet helemaal zeker weet hoe hij/zij eruit ziet, dan houden we niemand meer over op de datingsites! Dus, eer uw date en zorg dat je op tijd van huis vertrekt en laat je wederhelft niet op je wachten.

3. Gij zult die fucking telefoon met rust laten

Laat dat ding met rust of spreek een andere dag met je date af. Er is niets erger dan steeds die telefoon horen of zien afgaan. Vooral de vrouwen kunnen paranoia worden van het idee dat je misschien ook wel met een ander meisje aan het Tinderen bent. Dus bespaar ons deze afgang en zet je telefoon even op vliegtuigstand voordat je op date gaat.

4. Gij zult die avond geen anderen begeren

Bij deze gaat: ‘Kijken mag’, zeker niet op. Degene die tegenover je zit heeft tijd voor jou vrij gemaakt dus respecteer hem/haar en focus je op diegene. Het is maar voor een paar uurtjes. En daarna ben je weer vrij om te kijken naar wie je wil!

5. Gij zult niet liegen over uw leeftijd, relatie- of kinderstatus

Ze komen er toch wel achter! Als je zegt dat je 32 bent terwijl je toch echt uit 1975 komt dan gaat je date dat echt wel zien hoor! Maakt niet uit hoeveel botox je in je smoeltje hebt gespoten of hoe ‘goed’ die haarimplantaten zijn gelukt. En je kan natuurlijk wel bij elke date die volgt een nieuwe smoes verzinnen waarom je date weer niet bij jou langs kan komen, maar trust me; de alarmbellen gaan vroeg of laat toch af.

6. Gij zult niet over uw ex praten

Tenzij je doel is dat je date je op het einde van de avond je een cray cray bitch vindt, kan je het maar niet over je ex of exen hebben. Het is onnodig en totaal niet chique. Je wil toch dat je potentiële bedpartner/levenspartner/larppartner alleen maar je positieve kanten hoort? Dat je daadwerkelijk een cray cray bitch bent in een relatie hoeft hij/zij nu nog niet te weten. Laat ze daar maar achterkomen op het moment dat het te laat is.

7. Gij zult luisteren

Hou je klep nou gewoon eens en luister. Zo leer je diegene tegenover je misschien nog een beetje kennen. Dat is toch het hele doel van daten?

8. Gij zult uw mond dichthouden tijdens het kauwen

Eigenlijk moet hier staan:’Gij zult nooit gaan eten tijdens de eerste date‘. Maar als je echt zonodig uiteten wilt op de eerste date – grote fout – zorg dan voor goede tafelmanieren. En het sproeien van eten over je date is er niet 1 van. Dus houd je mondje koest als er voedsel in zit. En zorg ervoor dat je zo min mogelijk smakt tijdens het consumeren van dit specifieke voedsel. Want naast dat je date niet wil zien wat je eet, wil je date ook niet horen wat je op dat moment aan het herkauwen bent. Dus laat het sproeien en de smakgeluiden AUB achterwegen.

9. Gij zult zich niet opdringen

Nee is nee.

10. Gij zult iets van u laten horen

Of je het nou een leuke of een domme date vond, laat wat van je horen. Afwijzing hoort er nou eenmaal bij. Maar radiostilte zonder enige uitleg is wel heel cru. Dus stuur gewoon even een appje! Kost minder dan 1 minuut tijd!

Share

Geef een reactie