Skip to main content

Leuker kunnen jullie het echt wel maken.
Ja hoor, daar is ie weer. De belastingaangifte! En altijd weer met diezelfde kutsmoes: ‘Leuker kunnen we het niet maken’. Dat is dus pure bullshit. Pak het bijvoorbeeld eens zo aan:

Maak het persoonlijk

Luister Belastingdienstje, het is duidelijk dat jullie iets van me willen. Maar Jan en alleman wil wat van me. Ik wil graag dat jullie je aan mij verkopen. Make an effort! Niet gewoon een standaardmail. Vraag om m’n nummer, bel me eens op, vraag me mee uit. Work it, Belasting!

Leer mij kennen

Ok, beetje gek misschien om op de eerste date naar mijn salaris te vragen, zeker in Nederland is dat toch eigenlijk not done. Maar ok, ik ben flexibel, jij hebt de eerste stap gezet. Maar keiharde vragen werken beter bij een zacht muziekje Belastingdienstje van me.
Opbiechten doe ik makkelijker met een glas rode wijn in m’n handje. Om nog maar te zwijgen wat ik je allemaal wel niet vertel wanneer je in m’n oor fluistert.. Of ik nog winst uit overige werkzaamheden heb? Kom daar maar eens achter jij bad boy!

Pay up

Jij wil alles weten van mijn financiën? Prima, maar dan is de rekening voor het etentje voor jou, dat snap je natuurlijk wel. Ik betaal al genoeg aan je. En niet bitchen dat ik per se vier gangen wilde, het toetje hebben we gedeeld.. jij ouwe snoepert.

Bekijk het eens van mijn kant

Ok, ik weet niet met wat voor drama queen jij in het verleden te maken hebt gehad, maar dat je nu ontdekt dat er iets niet klopt in mijn aangifte: chillax ok!? Eerlijk foutje dude. Je was erbij toen we samen die aangifte keihard hadden gedaan op de keukentafel. Tuurlijk, er kwam wat alcohol bij kijken, kon iedereen gebeuren toch? Dit betekent toch niet dat we het niet fijn hebben gehad? Het komt allemaal wel goed schatje.

Ik doe niet aan trio’s

Hey, ik ben best een beetje experimenteel. Maar om nou een fucking deurwaarder op me af te sturen. So what, ik ben een beetje laat. Jij komt elk jaar te vroeg. We hebben onze sores gehad, maar denk je nou echt dat dit de oplossing is?

Dirty talk

Stoute woordjes naar je appen, helemaal ok. Maar ‘belastingontduiking’ vind ik wel echt iets te pervers hoor. Leuk dat jij zo’n fetisjist bent, maar ik vind het een beetje een naar woord. Hoezo ik moet betalen? Ik betaal al genoeg, jij mag toch ook weleens geven? Ik geef en geef en geef weer op andere momenten. ‘Verschillen van mening’ heet dat schatje.

Relatietherapie

Ja joh, gooi me maar in de bak. Lekkere manier van communiceren. Waarom dacht ik ook dat dit zou werken? Ga jij maar lekker met een andere sloerie je aangiftes doen in de toekomst. Ik hoef je niet meer, eikel!

Hm, als ik het zo bekijk moet ik jullie misschien toch maar gelijk geven: leuker kunnen jullie het inderdaad niet maken. Wel makkelijker wellicht?