De maandag is kloterig en dat is natuurlijk niet jouw schuld. Natuurlijk niet. Nooit is iets jouw schuld. Het is gewoon de samenloop van omstandigheden dat ervoor gezorgd heeft dat jij vandaag een kutdag hebt. Laten we eens bij het begin beginnen.

1. Twee nachten doorhalen heeft dus effect

Afgelopen weekend ben je weer lekker hard gegaan. Drankjes gedronken, middeltjes genomen en mensjes gesproken. Wat vrijdag begon als een onschuldige vrijmibo op het werk, eindigde in kotsten in een steegje om vervolgens te kunnen afteren bij een of andere vriend van een vriend van een vriendin. Maar dat was niet alles. Zaterdagavond werd je dan eindelijk wakker. Beetje eten, beetje drinken en door naar het volgende feest. Met als resultaat weer wakker te worden op zondagavond. Maandag staat voor de deur!

2. De maandagochtend loopt gewoon kloterig

(tip: als je allergisch bent voor ochtenden is dit shirt iets voor jou)

Ten eerste slaap je (natuurlijk) door je wekker heen, is wat je aan wil trekken in de was en ben je weer vergeten boodschappen in huis te halen om een ontbijtje te fabriceren. Dan met een maag zo leeg als een moslim tijdens de Ramadan stap je je auto in om naar je werk te gaan. NATUURLIJK BELAND JE DAN WEER IN DE GROOTSTE FILE VAN DE EEUW. Waarom ook niet? Is er weer zo’n debiel die zijn auto niet op de weg kan houden op het moment dat er een paar druppels voorvocht uit de hemel vallen? Bij het vinden van een parkeerplek heb je ook nul geluk en dus parkeer je je auto drie jaar van je werk verwijderd. Kloterig.

3. Alles dat fout kan gaan, gaat fout

Jij bent er sowieso al niet meer bij met je suffe hoofd. Alles dat aan jou gevraagd wordt, vergeet je ter plekke als een mongolische zeef. Dan maar koffie. Blijkt dat die dit weekend niet bijgevuld is. Dan maar thee. Gore citroen-thee. Suiker ook op, fuckzooi. Zo rond 1 uur (LUNCH!) kom je erachter dat je geen eten bij je hebt. Natuurlijk. Oh en dat je al de hele ochtend geparkeerd staat zonder parkmobile aan te zetten – dat betekent sowieso een boete. Janken doe je, op de wc. Dit trek je zo niet meer.

4. Compenseren, compenseren en compenseren

Het was natuurlijk kut zolang het duurde. En omdat alles en iedereen vandaag tegen jou leek te zijn, besluit je maar om jezelf op hamburgers en patat te trakteren. Wat nou, zaterdag-patatdag? Maandag vreet ik die dingen met net zoveel plezier. Misschien ook nog wel een halve liter ijs. Met stukjes chocolade. Waarom ook niet. Alles kan en alles mag. Want jouw maandag zuigt. Of zoog. Wat jij wil.

De maandag is kloterig