Skip to main content

Twee weken geleden gingen er beelden rond waarin te zien was hoe Dennis Roos en Mees Dix in een ruzie belandden. Later is Dennis Roos gearresteerd, omdat hij Mees Dix zou hebben aangevallen. Nu brengt hij een statement naar buiten waarin hij vertelt hoe hij het heeft ervaren.

Statement

Twee weken na het incident plaatst Dennis Roos een video op Instagram waarin hij uitgebreid zijn kant van het verhaal vertelt. Zo vertelt hij dat hij is geschrokken na het zien van de video en begrijpt dat anderen daar ook van zijn geschrokken. ‘’Alleen komt er nog veel meer bij kijken. Het eerste wat ik wil ontkrachten is dat wij samen met z’n tweeën Mees total loss hebben geslagen’’, vertelt Dennis.

dennis roos

Incident

Dennis vertelt dat het begon in het rokershok. Hij wilde een praatje met Mees aangaan, maar Mees deed volgens Dennis erg ‘uit de hoogte’. Dennis heeft het toen gelaten, maar later zei hij wel dat hij Mees hierop heeft aangesproken. ‘’Dit is geen YouTube, je komt ooit de verkeerde tegen met deze houding en daarna ben ik naar binnen gegaan’’, vertelt hij in de video. Echter was het nog niet klaar. Zo ging het buiten verder met een vriend van Dennis. Ook hij ervaarde dat Mees uit de hoogte reageerde op iets wat hij zei. Toen Dennis naar buiten kwam en dat zag, is het uit de hand gelopen waarbij Dennis en Mees in een gevecht belandden. ‘’We lagen samen op de grond en gaven elkaar klappen… Later begon die video en zat Mees op mij. Toen mijn vriend dat zag is hij mij te hulp geschoten en begon de video.’’ Later liep Dennis weg en was het voor hem klaar. Echter realiseerde hij zich pas echt dat zijn vriend in de tussen tijd was ingesprongen en nog doorging. ‘’Ik sta er totaal niet achter dat als iemand op de grond ligt, je dan nog doorgaat’’, zegt hij in zijn statement.

Bedreigingen

Na het incident heeft Dennis Roos veel bedreigingen gehad. Ook zijn familie heeft bedreigingen gekregen. Zo zou iemand zijn moeder een bericht hebben gestuurd met haar adres en dat ze een kogel door haar hoofd wilden schieten. Daarnaast vertelt hij dat hij de deur niet uit is geweest sinds het incident, hij niet in een slachtofferrol wil kruipen, maar wel wil laten weten hoe extreem het is. Door dit statement te plaatsen hoopt hij dat hij en zijn familie minder bedreigingen binnenkrijgen.

↡ Bekijk hier de video ↡