Ok. Blijkbaar worden er gemiddeld per dag ongeveer 470 kinderen geboren, dat is zo’n 14.100 kinderen per maand. Dus, 169.200 kinderen pér jaar . Gadver. 169.200 unieke ukkies. Allemaal uniek. Soms schattig. Toch zijn er typische baby’s die eigenlijk niemand in z’n buurt wil hebben.

De huilbaby

Het huilt, het krijst, het blijft maar janken. Het terroriseert je oorvliezen. De categorie ‘huilbaby’ wil je gewoon niet op je schoot hebben.

De poepbaby

Die tering stank die om je heen blijft hangen.

Vreetzakje

Die baby die jouw portemonnee helemaal leegzuigt omdat ‘ie maar blijft eten.

De baby die nooit wil slapen

Nee, het is helaas geen Doornroosje. Dit is de baby die nooit gaat slapen omdat hij jouw energie leegzuigt.

De baby die op een opa lijkt

Van die pasgeboren baby’s die helemaal gerimpeld zijn, het had je opa kunnen zijn.

Probleemkind 

Sommige baby’s zijn tijdens hun geboorte al bezig met problemen maken. Zo willen sommige baby’s hun warme nestje niet verlaten en dan gaat mama door een échte hel.

Moeders mooiste

Niet alle baby’s kunnen knap zijn.

Ongelukje

Soms loopt niet alles zoals gepland. Gelukkig is jouw kindje wel gewenst, toch?

Brabbelaar

Je bent al een uur bezig om uit te vogelen welke taal je kind spreekt. Er blijft geluid uit die mond komen, waar zit de uitknop?!

Tante’s lieveling

Last but not least, de kinderen die helemaal verwend worden door hun tante. Tante wil liever zelf geen kids, maar past graag op haar neefjes en nichtjes. Zolang ze de kids aan het einde van de dag maar weer kan inleveren.

Er zijn waarschijnlijk nog meer babytypetjes, de één nog vreselijker dan de ander. Laat jouw omgeving weten met de RUMAG kids collectie wat voor kind jij in huis hebt, zo zijn zij alvast gewaarschuwd.

Schrijver Stefanie Koorneef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.