Skip to main content

Heb je op een avond de keuze tussen een huisfeestje en stappen, dan is het aan te raden niet te gaan stappen. Stappen kan tegenwoordig elke dag van de week en is totaal niet spannend meer. Je drinkt wat in, reist half dronken met het OV naar een club, geeft je nier voor een drankje waar (hopelijk) een paar druppels alcohol in zit en kotst uiteindelijk je shoarmaschotel uit in de BOB-bus (dat is hetzelfde als een normale bus maar dan met een nog chagrijnige chauffeur). Dus waarom wel naar een huisfeestje? Lamme ff uitleggen dan.

Goed voor de money

Entree voor clubs ligt zo rond de 10-15 euro en dan moet je binnen nog betalen voor de drankjes en wc’s. Duur wel. Entree voor huisfeestjes is meestal gewoon een fles drank (merk maakt niet echt uit en je deelt de kosten toch met je vijf vrienden) die iedereen wel lust. Kosten komen dan neer op zo’n 4 euro’s per persoon. En das gewoon inclusief wc’s en drank (ook die van anderen).

De heilige bank

Soms (lees: altijd) ga je te hard en moet je even je rust pakken. In de club wordt je al raar aangekeken als je je veters strikt, laat staan als je even gaat zitten. Word op een huisfeestje de zwaartekracht jou teveel? Dan kan je gewoon gaan zitten. Of zelfs liggen, het boeit niemand iets.

Iedereen is de DJ..

Dit is zowel een plus- als minpunt. Iedereen kan dus een nummer aanzetten. En de één zet liever een classic nummertje op, terwijl de ander juist op de muziek wil kunnen springen. Moeilijk. Is het je ook opgevallen dat wanneer een persoon een nummer aan heeft gezet, hij/zij de hele avond DJ wil spelen? Ene Lisa Garrix of een Henkwell die wel even gaat bepalen welke muziek op gaat.
Vragen als “Hey, wil je dit nummer zo aanzetten” of “Yo check dit nieuwe nummer van mijn band” worden standaard beantwoord met “Ja, na dit nummer okay?”. Eindstand draait de DJ (gewoon de persoon die toevallig de laptop in handen heeft) alleen maar muziek die hij/zij wilt.
Dikke tip als je een huisfeestje geeft; gooi een afspeellijst aan met classic hits (niet 30 jaar oud, gewoon max. 4 jaar ofzo) en je zit goed. Genoeg variatie en iedereen kent de teksten. En verstop de laptop waar je speakers mee verbonden zijn. Gewoon doen.