Skip to main content

Eerder werd bekend dat Mart Hoogkamer voorlopig niet in staat zal zijn om op te treden. Dit omdat het niet goed gaat met zijn gezondheid. Hoewel er eerst een datum bekend was, is die nu nog verder opgeschoven.

Mart Hoogkamer afwezig

In mei deelde Mart Hoogkamer zelf dat hij een periode van rust nodig heeft. Hij vertelde dat hij zijn grenzen had overschreden en dat hij zich overweldigd voelde. Dit leidde ertoe dat hij meerdere optredens moest annuleren. Mart haalde een wijs advies aan dat zijn moeder hem ooit gaf: “Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald”. Hij erkende dat hij de komende periode zijn aanpak moet aanpassen en dat hij een nieuwe balans moet vinden tussen zijn passie voor muziek en zijn persoonlijke energieniveau.

Druk

Volgens de manager van Mart, Robert Schipper, worstelt Mart niet alleen met oververmoeidheid, maar ervaart hij ook de druk van zijn bekendheid. Op advies van de arts moet Mart rust houden, maar daarnaast werken ze ook aan het omgaan met de stress die komt kijken bij zijn bekendheid. “Hij kan de McDonalds niet meer in zonder dat iedereen iets van hem wil,” zegt Schipper, wijzend op de tol die beroemdheid kan eisen. Om deze reden is er een mental coach ingeschakeld om Mart te helpen met deze kwestie.

Nog langer afwezig

Hoewel Mart Hoogkamer eerst tot en met 25 juli afwezig zou zijn, komen er nu een paar weken bij. Zo is zijn gezondheid nog steeds niet in beste staat en keert hij pas op 12 augustus terug. We hopen dat hij tot die tijd zijn rust vindt!

↡ Bekijk hier de video ↡