Hoe kut een break-up misschien ook is, je hebt in al die jaren en al die relaties vast wel iets geleerd, toch? Dat is top want dan kan je dat weer gebruiken voor al die scharrels en partners die nog komen gaan. Altijd fijn zo’n vicieuze cirkel.

Niet snel seksen.

Als er iets is waar je spijt van gaat krijgen, is het dit wel. Want er is vast wel iemand die in jou opkomt bij de vraag; ‘’van wie zou jij je seks terug willen nemen?’’ Dus leer ervan en wacht gewoon even met het weggeven van je magische doosje, anders is dat ‘’magische’’ er ook snel weer vanaf.

Ik, mij, mezelf.

Denk meer aan jezelf in plaats van aan dat vriendje van je. Doe gewoon even lekker egoïstisch, want dat deed je ex ook toen hij vreemdging. En toen had je spijt dat je keuzes voor hem maakte en niet voor jezelf. Dus als hij vraagt waar je wil eten, zeg gewoon fucking wat jij wil eten en laat het niet aan hem over. Egoïsme wint.

Doe je ding.

Je hebt van die meisjes die echt he-le-maal opgeslokt worden door het leven van hun vriend. Zijn hobby’s worden haar hobby’s, zijn vrienden worden haar vrienden, zijn kleding wordt haar kleding. En als het dan uit gaat hebben ze geen fucking leven meer. Ze weten niet meer wat ze moeten doen, ze kunnen niet meer met die vriendengroep omgaan en ze moeten naakt door het leven want die hoodies en t-shirt van hun ex moeten ze teruggeven. Leer daarom om gewoon lekker je eigen leven te leiden, en niet dat van je vriendje.

Opnieuw.

Als een relatie kapotgaat, zit daar een reden achter. Je kan dus niet zomaar nieuw leven in je relatie blazen, de kans is dan namelijk groot dat het weer net zo hard verneukt wordt. Dat is hetzelfde als een boek opnieuw lezen, terwijl je het einde al weet. Dus pleur dat boek gewoon weg, want er is niks spannends meer aan.

Drama.

Een relatie beginnen met iemand waar je vanaf het begin al drama mee hebt, is het domste wat je kan doen. Het wordt namelijk in die vaste relatie écht niet beter, waarschijnlijk zelfs 10 x erger en dan zit je ook nog eens aan die persoon vast. Je hebt er hopelijk van geleerd om het meteen af te kappen na dat gezeik met je ex. Leef je leven drama-vrij (single dus).

Schrijver Shannon Schippers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.