Jaa, wij vinden het ook heerlijk dat we langer kunnen slapen en geen reistijd hebben. En tuurlijk in het begin was het heerlijk om de hele dag in je pyjamaatje achter je laptop te zitten. Maar inmiddels zijn we het thuiswerken wel een beetje zat aan het worden. We hebben de grootste irritaties voor je op een rij gezet. 

 

Je eigen teringzooi
Tuurlijk er zijn van die mensen die thuis een perfect ingerichte werkplek hebben. Maar wij zijn niet zo. Ons bureau lijkt net op een aanrecht. Kopjes koffie, pot thee, halve zak drop, M&M’s, resten van een tosti en colablikjes liggen verspreid over ons bureau (lees: eettafel). Aan het einde van de dag heeft je bureau meer weg van een aanrecht in een vies studentenhuis.

Managers die bellen als je op de wc zit
Alsof ze het aanvoelen: managers die precies bellen op het moment dat jij net lekker aan het kakken bent. Waardoor je dus niet kan opnemen en gelijk bang bent dat je baas denkt dat je niks doet.

Buren die lawaai maken
Happy hardcorde muziek om 08.00 uur in de ochtend of buren die eigenlijk mee zouden moeten doen aan ‘Help! Mijn man is klusser’ en al om 07.30 uur beginnen met boren en daar pas tegen vijven mee stoppen. Why? 

 

Huisgenoten die vrij zijn!
Tegen een uurtje of 11 komen ze naar beneden en lopen ze ongegeneerd in pyjama door je videocall. De rest van de tijd hangen ze op bank films te kijken, terwijl jij zit te zwoegen achter je computertje. Probeer dan nog maar gemotiveerd te blijven.

 

Zoom- meetings.
Haperend geluid, slechte verbinding en collega’s allemaal tegelijk praten, zodat je eigenlijk niets kan verstaan. Wist je dat er zelfs zoiets bestaat als zoom-vermoeidheid? Vergaderingen via Zooms of Teams blijkt een stuk vermoeiender te zijn dan fysiek overleggen.

Je joggingsbroeken verslijten
Huh, ja in het begin was het best chill om lekker in je huispak achter je laptop te hangen, maar inmiddels begint je joggingbroek te verslijten en je spijkerbroek te verstoffen.  Je hebt niet voor niets een kledingkast vol vette outfits. Die wil je showen ook.

Je blijft de hele dag vreten!
Het enige tripje dat je kan maken tijdens het thuiswerken is een wandeling naar de koelkast. Dat ding lijkt wel een soort van magische aantrekkingskracht te hebben. Je zit al de hele dag op je luie reet, dus je moet het hebben van dat loopje naar de koelkast. Al is het alleen maar om even te checken wat voor lekker je nog in huis hebt. Op sommige dagen krijgt de koelkast zelfs meer aandacht dan je mailbox. 

 

Slechte communicatie
Je hebt van die collega’s die zelfs na een mail, appje, Slack nog steeds niet reageren en pas als antwoorden nadat je drie keer hun voicemail hebt ingesproken. Een stalker zou trots zijn op je kunsten.  Ook irritant: collega’s die tijdens het bellen andere klusjes gaan doen zoals de vaatwasser uitruimen.

De stilte
De hele dag naar je eigen adem en knorrende buik luisteren, verschrikkelijk. Nee, dan hebben we toch liever een druk kantoor aka kippenhok. 

Het gemis van die ene collega
Seks op de wc met je collega. Grapje natuurlijk. Maar flirten met die ene collega gaat via Zoom een stuk eh lastiger. 

DIT VIND JE OOK LEUK: VLIEGEN IN CORONA TIJD: EINDELIJK ONGEGENEERD GAPEN EN KWIJLEN