Skip to main content

Ongetwijfeld heb je dit meegemaakt. Zorgvuldig heb je dat ene shirtje in het pashokje van elke mogelijke hoek bekeken, waarna je zes selfies hebt gemaakt en naar drie verschillende appgroepen hebt gestuurd voor advies. Uiteindelijk sta je trots bij de kassa. Na het trekken van je pinpas, rol je tevreden naar huis. Je broertje/oom/vriend/buurjongen mag eerste rij zitten bij jouw catwalk show, maar dan stort je wereld ineen. Hoezo flatteert dat shirt niet? Hoezo “of ik ‘m niet een maatje groter had kunnen kopen?” What the fuck? Mannen hebben wel vaker commentaar op kleding, hierbij een lijst van de meest vreselijke items (in hun ogen).

1. Dr. Martens

Ook ik ben guilty as charged. Persoonlijk vind ik het heerlijke stappers, maar laatst vroeg mijn vriend me of ik niet eens een keer wat “vrouwelijker schoeisel” aan kon trekken. Pardon? Blijkbaar snappen jongens de grunge-look totaal niet. Na nog wat navraag bleek het dat de schoen ook nul sex-appeal heeft. Nou vroeg ik me wel af hoe er in godsnaam sex-appeal in een schoen moet komen, maar goed. Trek je er overigens niks van aan, ze praten wel anders als ze door weer en wind moeten met hun katoenen sneakertjes.

2. High waist

Alleen de echte bootylicious vriendinnen met wespentaille onder ons kunnen hiermee weg komen volgens het mannelijk geslacht. En toegegeven: niet iedereen draagt ‘m lekker weg, maar hij maskeert wel net even die lovehandles die je liever niet aan de hele wereld laat zien.

3. Flared jeans

Regelmatig krijg je de grap naar je hoofd geslingerd “de jaren ’70 belden, ze willen je broek terug”.  En nee, je hebt ook geen gastrol in de That Seventies show. Begrijpen ze dan niet dat deze flared jeans je curves beter laten uitkomen? Dat met de juiste hak je benen eindeloos lijken? Overigens droegen we voor de uitvinding van skinny jeans allemaal broeken met wijde pijpen, dus er mag niet zo gemiemeld worden.

4. Uggs

Deze veredelde huisslof biedt troost aan menig 14-jarige bakvis en brakke student, want laten we wel wezen: het is echt verdraaid comfortabel. Maar eerlijk is eerlijk boys, de Ugg hoort niet meer in het straatbeeld van tegenwoordig. Tenzij je met een kater naar de Albert Heijn sloft natuurlijk.

5. Ronde zonnebrillen

John Lennon mag blijkbaar niet erkend worden als stijlicoon. Waar hij er nog mee weg kwam, wordt de bril door menig man gehaat als zijnde de ‘vliegenbril’ (stel je die rode ogen van die beesten voor). Helaas alleen toegestaan tijdens carnaval en gabberfeesten.

Leave a Reply