Van Michelin-ster gerechten tot combinaties waar je spontaan misselijk van wordt. Voorgerecht tot nagerecht, Fleur gaat wekelijks koken met een behoorlijke dosis frustratie. Deze week: alleen maar bubbels!

,,We zijn aangekomen bij de seizoensfinale en dat schreeuwt om louter bubbels. Daarom heb ik besloten dat we een aflevering lang gaan bubbelen. We gaan vandaag drie gerechten maken met bubbels!”

Om het een beetje gezellig te maken beginnen we met een drankje en we eindigen dit keer ook met een drankje. Tussendoor maken we een verrukkelijk recept namelijk eendenborst met perziken.

We beginnen met mimosa’s!

Mimosa’s

Wat hebben we nodig?

  • Verse sinaasappelsap
  • Louter bubbels
  • Cointreau

Wat moet je doen?

  • 60 ml sinaasappelsap
  • Schenk er royaal wat bubbels bij
  • Dan pakken we de Cointreau en daar giet je gewoon een mooi scheutje van bij.Fleur: ,,Tada, dan heb je eigenlijk vrij simpel 2 mimosa’s! Cheers!”

Eendenborst met perziken in bubbels

Wat hebben we nodig?

  • Louter bubbels
  • Tuinkers
  • Eendenborstfilet
  • Verse perziken (dus niet uit blik)
  • Peper en zout
  • Verse basilicum
  • Een soeplepel suiker
  • Perziklikeur

Wat moet je doen?

Fleurstratie: Erik!! Er staat niet bij hoe we de eend moeten maken!

Erik komt aanlopen en geeft tips.

Erik: „Regel 1: gebruik alsjeblieft geen olie. Absoluut geen olie!”

Stap 1: Bak de eendenborsten gedurende 10 min langs de velkant en nog eens 3 min langs de andere kant.

Fleur: ,,Jongens, nog voor dat ik begin, ik raad iedereen eend aan, het is zo focking lekker!”

Stap 2: Wikkel de eend in folie. Want we gaan de perziksaus maken.

Stap 3: Snijd twee perziken en leg de perziken in het eendenvet

Stap 4: Pak er 750 ml vloeibare liefde bij. Ook wel bekend als louter bubbels. Knoop het in je oren mensen, je kan nooit je glas leeg laten staan

Stap 5: We doen er een beetje Kirsch bij, normaal is dat voor fonduen. Maar dat doen we nu ook zodat we het kunnen flamberen.

DIT VIND JE OOK LEUK: FRITUURSPECIAL

Blije Fleur: „Erik Ik heb een prachtige saus gemaakt. Ben je trots?”

Stap 6: Giet de saus in het vergiet.

Stap 7: Doe een poging om de boel mooi te decoreren.

Stap 8: Pak een mooi bord. Snijd de eend in dunne reepjes en giet de saus er netjes overheen. Zo dat het net lijkt alsof je in een restaurant bent. Pak wat takjes basilicum en om het af te maken drop je er nog wat perzikschijfjes bij.

Eindresultaat:

Fleur: Vervolgens heb je hier toch een mooie eendengerecht, mét champagne. Ik ben zo enthousiast, want dit ziet er echt zo goed uit.

Fleur: „Erik je moet het checken! Je baby heeft iets lekkers gemaakt.

Erik: „Beste van het seizoen he!”

Fleur: „Saus is perfecte verhouding. Ik denk dat het fantastisch is.

Ben je benieuwd naar het dessert met de laatste bubbels van de dag? Check dan onderstaande video!

DIT VIND JE OOK LEUK: KIP MET 40 (!) TENEN KNOFLOOK