Van Michelin-ster gerechten tot combinaties waar je spontaan misselijk van wordt. Voorgerecht tot nagerecht, Fleur gaat wekelijks koken met een behoorlijke dosis frustratie. Deze week:
Dessert Pizza met blauwe bessen, creamcheese en mozzarella!

What?! Ook benieuwd hoe je dit bizar lekkere receptje in elkaar kan flansen zonder dat je keuken affikt? We leggen het uit!

Wat heb je nodig?

  • Monchou (dat is creamcheese)
  • Pizzadeeg (deh)
  • Mozzarella Kaas
  • Blauwe Bessen

Start

Stap 1. Verwarm de over voor op 220 graden.

Stap 2: Doe de monchou in een kleine bowl en voeg wat kaneel toe. O,ja dan wil je natuurlijk weten hoeveel creamcheese je in die bak moet gooien? 
Nou: 4 ounces. Volgens Erik, de Amerikaanse vriend/bemoeial én keukenhulp van Fleur is dat 115 gram.

Stap 3: Roer de creamcheese met kaneel tot een geheel. Goed roeren want anders blijft de creamcheese hard.

Fleurstratie: ,,De creamcheese blijft hard!”

Tip van Eric: Stop de creamcheese een paar minuten in de magnetron om het zacht te krijgen.

Stap 4: Rol het pizzadeeg uit.

Fleurstratie: ,,Hoe rol je dit uit in godsnaam? Wat een kutsysteem is dit zeg. Het blijft helemaal kleven overal. Konden ze niet iets anders bedenken?”

Stap 5: Verdeel de creamcheese over het pizzadeeg

Stap 6: Pleur daar vervolgens de blauwe bessen jam over heen. Die maak je door de blauwe te pureren en er wat suiker aan toe te voegen.

Stap 7: Strooi de mozzarella over de jam, gevolgd door de verse bosbessen. Snap je het nog?

Stap 8: Plaats de pizza direct op het ovenrek en bak deze 15 tot 20 minuten. Check tussendoor of de kaas smelt én of er geen rook uit de oven komt.

Stap 9: Laat de pizza eerst even afkoelen voordat je begint met vreten.

Snap je er nog steeds geen ene fuck van? Kijk dan gewoon lekker de video.

Wat je vooral NIET moet doen:

  • Koken in een wit shirt („Levensgevaarlijk! Want vlekken overal!”)
  • Je eigen kookkunst vergelijken met het origineel (het ziet er dan altijd mislukt uit)
  • Zout op de pizza doen. Fleur: „Het is zoet en daar moet je geen zout bij doen.” Erik: „Er zit altijd een beetje zout in desserts!”

DIT VIND JE OOK LEUK: 25 KUTDINGEN DIE JE KAN DOEN ALS JE DE HELE DAG BINNEN MOET ZITTEN

Eindoordeel

,,Het leek een volkomen ranzig recept en eigenlijk ziet het er ook redelijk ranzig uit. Daar word je niet heel gelukkig van!  Maar.. het smaakt heel lekker! Dus wil je een keer out of the box, lekker excentriek? Go go go, maak dan gewoon een keer deze dessert pizza!”

DIT VIND JE OOK LEUK: CHEFFIN ONDERKIN T-SHIRT