Skip to main content


In Den Bosch is een fysiotherapeut zijn baan verloren na beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het Centraal Tuchtcollege heeft nu besloten dat hij nooit meer mag werken in zijn vakgebied.

Ongewenst gedrag fysiotherapeut

De vrouw en de fysiotherapeut kenden elkaar al heel lang, namelijk dertig jaar, en ze was al sinds 2008 patiënt bij de praktijk. Pas vanaf 2021 behandelde deze specifieke fysiotherapeut haar. Tijdens een behandeling in dat jaar ging het grondig mis. Volgens bronnen betastte de man de vrouw ongepast. Zo zou hij een massageapparaat in haar schaamstreek gebruikt hebben om haar te bevredigen, trok hij haar broek en onderbroek naar beneden en drong met zijn vingers haar vagina binnen. Daarnaast werd de vrouw tegen haar zin in gelikt en gezoend door de man.

Ontkenning fysiotherapeut

Na dit incident deed de vrouw meteen melding bij de praktijkeigenaar. Samen met haar en de fysiotherapeut werd er een gesprek gevoerd. Tijdens dat gesprek zou de fysiotherapeut schriftelijk hebben toegegeven dat hij zonder toestemming handelingen heeft verricht en hij bood zijn excuses aan. Echter, later trok hij zijn woorden terug. Hij zei dat hij de verklaring niet goed had gelezen voordat hij het tekende en dat er volgens hem niets was gebeurd.

Beslissing

Ondanks de ontkenning van de fysiotherapeut, was het tuchtcollege duidelijk in hun oordeel. Ze vonden zijn verhaal niet geloofwaardig en waren ervan overtuigd dat wat de vrouw vertelde waar was. Ze omschreven de acties van de fysiotherapeut als zeer ongepast en grensoverschrijdend. Als gevolg hiervan werd de man in januari geschrapt uit het BIG-register, wat betekent dat hij niet langer als zorgverlener mag werken. Dit is de zwaarste straf die het tuchtcollege kan opleggen. De man probeerde nog in beroep te gaan, maar het Centraal Tuchtcollege heeft dat beroep afgewezen. Dit betekent dat de straf nu vaststaat en de man niet verder kan gaan tegen deze uitspraak.

↡ Bekijk hier de video ↡