Skip to main content

Sparen je vrienden zich helemaal suf tijdens deze pandemie, maar is jouw rekening (ondanks het niet bezoeken van de horeca) altijd halverwege de maand leeg? Herkenbaar! Zo kan je toch geld besparen.
ZOU.MIJN.BANK.MIJN.REKENING.WELEENS.CHECKEN.EN.DENKEN: “WAAR.DE.FUCK.IS.ZIJ.MEE.BEZIG?”

Besparen

Money, money, money: het maakt je misschien niet gelukkig, maar het niet hebben van geld zorgt vaak wel voor stress… De grote vraag is dan ook: hoe bespaar je? Het antwoord daarop is simpel: minder en verantwoord uitgeven. Maar dat is soms wat makkelijker gezegd dan gedaan, nietwaar?Juist daarom hebben wij hele eenvoudige tips voor je opgesteld zodat je in ieder geval minder én verantwoord geld uitgeeft bij jouw buurtsuper.

Home made

Heerlijk -een koffie to go, croissantje en/of een plak bananencake bij het koffietentje bij jou om de hoek, maar het kan behoorlijk in de papieren lopen wanneer je dit op dagelijkse basis doet. Zie het dus eerder als een speciale aangelegenheid (bijvoorbeeld wanneer de zon na een week lang regenen eindelijk weer doorkomt) en verwen jezelf de rest van de week of – nog beter – maand met eigen gemaakte koffie, bananencake en croissants. Bij de supermarkt haal je voor minder dan 2 euro een rol van 6 home made croissants… Das nog eens voordelig.
Hetzelfde geldt voor diner. Van eens in de zoveel tijd een pizza bestellen, worden de meesten niet direct blut – maar het is wel verrekte duur. Ben je met een grote groep en willen jullie toch pizza? Haal dan lekkere (verse) opwarm pizza’s en versier deze zelf met gadgets zoals olijven (uit blik), rucola, ham en extra mozzarella in plaats van dat je er iedere keer 1 euro extra voor aftikt.
Helemaal verstandig is om weekboodschappen te doen en vooruit te koken. Zo kom je niet in de verleiding om snel even langs de supermarkt te schieten voor een simpele snelle hap. Maak bijvoorbeeld een te grote hoeveelheid pastasaus of curry en vries in wat je niet eet op. Dat kost je weer een dag minder inkopen.

Kleine hoeveelheden

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig met het vorige advies, maar koop sommige producten met mate. Denk bijvoorbeeld aan bananen. Heb je echt een hele tros nodig voor die cake of zijn twee bananen eigenlijk genoeg? En hoe zit het met die frisdranken in je mandje… Ice tea is heerlijk, maar kan dat ook in limo vorm?

Korting

Kijk vooraf in de huis-aan-huis folder of online wat er in jouw supermarkt in de aanbieding is en pas je boodschappenlijstje daar op aan. Op deze manier houd je niet alleen geld over, je ontdekt vast ook nieuwe lekkere producten. Spaar daarnaast koopzegels, dat kan bakken met geld schelen.

Gevulde maag

Iedereen kent deze tip, maar je kan het niet vaak genoeg herhalen: ga alleen met een gevulde maag boodschappen doen! Zo weet je zeker dat je niet met een boodschappen tas vol onzin lekkernij naar huis gaat.

Pinnen

Al deze tips al lang en breed uitgeprobeerd, maar lukt het je niet? Maak dan een uitgave-lijst en bepaal hoeveel je wekelijks aan boodschappen kan/mag uitgeven. Trek dit uit de automaat en ga vervolgens zonder pinpas de hort op. Houd je geld over? Stop dat dan in een spaarpotje en trakteer jezelf aan de eind van de maand op iets lekkers. Wedden dat het lekkerder zal smaken?

VIND JE OOK LEUK:
DEZE BIZARRE NEDERLANDSE DUBBELE VOORNAMEN MOET JE EVEN ZIEN