Het nieuwe jaar is weer begonnen. Dat betekent uiteraard dat alle sportschoenen, gewichtjes en springtouwen weer uit de kast worden gehaald. De pakjes sigaretten worden weggesmeten en de alcohol door de gootsteen gespoeld. Wat zijn we goed bezig! Voor een dag of 2… Daarna is het weer uit met de pret. Iedereen weet dat we ons weer vol gaan proppen met overgebleven oliebollen.

Hit the gym

Nummer 1 van het lijstje goede voornemens waar we ons toch nooit aan houden is dus afvallen. De kerstkilo’s moeten eraf. Je bent inmiddels zelf veranderd in een vette oliebol. Vol motivatie trekken we 1 januari de sportschoentjes weer aan, doen een gek detox-kuurtje dat toch niet werkt en in de sportschool doe je voor één keer echt je best. Maar na een dag heb je wel weer genoeg gesport voor de rest van het jaar.

Stoppen met roken

Dit is een goed voornemen, dat is 1 ding dat zeker is. Wat niet zo goed is, is onze motivatie. Na je longen verrookt te hebben op nieuwjaarsavond ben je er helemaal klaar mee. Je laatste sigaretten gooi je weg. Je aansteker-verzameling smijt je uit het raam. Ja hoor, je bent officieel gestopt. Tot de middag ofzo. Als je weer met je sigarettenbek boven de prullenbak hangt, je sigaretten eruit probeert te vissen. Zwakkeling….

Minder Alcohol

Hetzelfde lijkt ook te gelden voor alcohol. Na jezelf weer genoeg voorschut te hebben gezet in 2018, weet je zeker dat 2019 jouw jaar gaat worden. Minder alcohol dus. New year, new me. Snap je… Het leuke hieraan zijn dan de nieuwjaarsborrels. Waarbij je uiteraard de champagne niet kan laten staan. Daar gaat weer een goed voornemen. Sta je dan, met je dronken kop te dansen op de tafels. 2020 wordt vast jouw jaar.

Minder uitgeven

Dit is uiteraard een goed voornemen, maar eigenlijk heb je geen keuze. Na 3000 kerstcadeaus gekocht te hebben (vooral voor jezelf) en met oud en nieuw flink gezopen te hebben, is de bankrekening leeg. Eindelijk wel de goede motivatie, want je bent dus al gewoon blut. In januari zal je zeker minder uitgeven, maar zodra het salaris er weer is, is het bye-bye goed voornemen.

Het is allang verleden tijd

Aan alle vrijgezellige dames en heren: dit is er toch wel eentje waarbij we hopen dat je het volhoudt. DOE HET NIET. Laat alle fuckboys/girls in het verleden. In 2018 dus. Je weet dat je beter verdient en 2019 wordt jouw jaar. Gooi je telefoon desnoods in de sloot, uit het raam, in het ravijn. En houd je benen bij elkaar. We wensen je alle sterkte toe. Stiekem weten we toch wel dat je ook dit voornemen niet gaat nakomen, jij eigenwijze sloerie.

 

Schrijver Merel Leerdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.