Skip to main content

Liefhebbers van mode en stijl hebben alle reden om enthousiast te zijn. Heb je een zwak voor Zara? Dan is er geweldig nieuws op komst. Een gloednieuw en enorm groot Zara-filiaal is op weg naar Nederland. Het is niet zomaar een winkel, het wordt de grootste Zara ter wereld!

Nieuwe Zara in Nederland

Zara’s nieuwste winkelparel zal zich vestigen in Rotterdam, een stad die al rijk is aan mode en cultuur. En voor diegenen die bekend zijn met het stadsbeeld van Rotterdam: de locatie is het prominente hoekpand op de Coolsingel. Dit is hetzelfde pand waar C&A decennialang, specifiek zeventig jaar, zijn thuis had. Een historische locatie voor een historische opening.

Grootste Zara ter wereld

Wat maakt deze Zara zo speciaal? Om te beginnen heeft het gebouw een indrukwekkende omvang van 9.000 vierkante meters. Verdeeld over vijf verdiepingen, biedt deze winkel een enorm assortiment aan. Vier van deze verdiepingen zullen vol staan met alles waar de winkel bekend om staat: modieuze kleding, delicate lingerie, trendy accessoires en zelfs artikelen voor in huis van Zara Home. De vijfde verdieping? Die is speciaal gereserveerd voor het personeel, zodat zij in optimale omstandigheden kunnen werken.

Voordat de deuren officieel openen, wordt er nog flink aan het pand gewerkt. De gevel aan de kant van het Beursplein krijgt een grondige renovatie. En hoe gaat het interieur eruitzien? Verwacht een combinatie van licht, ruimte en een open sfeer. En in deze moderne tijden is het geen verrassing dat deze Zara ook zelfscankassa’s zal hebben.

Wanneer en hoe?

Voor de echte Rotterdammers is het interessant om te weten dat er al een Zara Home op de Coolsingel is. Deze winkel zal echter integreren in het nieuwe grote pand. Het vroegere C&A-pand wordt dus een nieuw huis voor het keten, terwijl C&A zich voorbereidt om te verhuizen naar het oude V&D-pand.

Het wachten zal niet lang meer duren. Óscar García-Maceiras, de CEO van Inditex, heeft gedeeld dat de nieuwe winkel in het najaar zijn deuren zal openen. De verbouwingswerken zijn bijna voltooid en alles verloopt volgens schema. En hoewel er onlangs een enorme Zara in Madrid is geopend, zal deze Rotterdamse winkel net iets groter zijn, waardoor het de grootste ter wereld wordt!

↡ Bekijk hier de video ↡