Skip to main content

Stijl, krullend, kort, lang, dik, dun, glanzend, pluizend, rood, blond, bruin, zwart, grijs of juist geverfd: haar heb je in alle soorten en maten. Maar hoeveel weet jij eigenlijk van die bos op je hoofd?
Daar kom je achter als je de volgende lijst leest.

Haar

1. Dooie boel
Al je haar is dood. Wat? Ja, echt. Ieder haartje op jouw hoofd groeit uit een levend haarzakje, maar zodra de haar het haarzak verlaat, wordt het dood materiaal. Dode puntjes bestaan dus eigenlijk niet. Gespleten daarentegen wel!
2. Dna
Niet iedereen kan voor een (natuurlijke) coupe á la Rapunzel gaan. De maximale lengte van je haar is namelijk erfelijk bepaald. Heeft oma Gerrie net als je moeder een k.p.k. (oftewel een kort pittig kapseltje) en lukt het jou niet om je lokken over je schouders te laten groeien? Dan heb je (als je lange lokken ambieert) gewoon dikke vette pech en zit er niets anders op dan een matje in te laten weven.
3. Babyhaar
Zwangere vrouwen krijgen (uitzonderingen daargelaten) voller haar. Rond maand vijf valt hun haar namelijk minder uit. Al is dit helaas van korte duur, want zodra je een kermend schijtmonster op de wereld hebt gezet begint het na drie maanden toch uit te vallen.
4. Krachtpatser
Je verwacht het misschien niet 1,2,3, maar haar is oersterk. Je haar is zelfs sterker dan een koperdraad van dezelfde dikte. Een gemiddelde haar kan 100 gram verstaan. Lastig een beeld bij te vormen hè? Vinden wij ook! Misschien beter zo: al je haren samen kunnen 10.000 kilo verdragen!
5. Blondies
Blondies do have more fun? Geen idee? In ieder geval wel meer haar. Zo moeten brunettes het doen met ongeveer 100.000 haren op hun hoofd en sieren er gemiddeld 150.000 haren op het hoofd van een blondine. Wel is de haarstructuur van blondines een stukje dunner dan dat van brunettes en valt het verschil dus niet echt op.

VIND JE OOK LEUK:
ZONNEN ZONDER ZORGEN: 6X FEIT EN FABEL OVER DE ZON