Skip to main content

Potterheads opgelet, Zweinstein is terug van weggeweest. Ter ere van het 20 jarige jubileum van de tovenaarsfilms verschijnt er vanaf 1 januari 2022 de special ‘Harry Potter: Return to Hogwarts te zien zijn op de streamingdienst.’
Expelliarmus!

Harry Potter

Wist je dat…

1. Hugh Grant gevraagd is voor de rol van Gladanius Smalhart? Helaas moest hij de rol afwijzen voor een andere rol. Hierna overwogen ze Jude Law, maar die vonden ze toch net even te jong. Gelukkig kreeg Law een aantal jaar later wel de rol van jonge Perkamentus in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald!
2. De Gala-Bal-scène uit Harry Potter en de Vuurbeker vanuit de heup is gefilmd? Daniel Radcliffe had namelijk een te druk filmschema om evenveel danslessen te volgen als de rest van de cast. Op deze manier zie je zijn stuntelige voeten niet.
3. Hedwig de sneeuwuil van Harry door zeven verschillende uilen is gespeeld?
4. J.K Rowling gevraagd werd om de moeder van Harry Potter te spelen. Ze had hier alleen geen zin en waardoor Geraldine Somerville de rol kreeg.
5. Rupert Grint en Daniël Radcliffe in het echte leven geen vrienden zijn? Daniël vertelde ooit in een interview dat de twee nooit afspreken of appen…

Return to Hogwarts

6. De zwarte tatoeages van Sirius zijn geïnspireerd op die van een Russische gevangenis bende? De tatoeages staan er voor dat een lid van de bende gevreesd moet worden of gerespecteerd.
7. Harry Potter eigenlijk groene ogen moest hebben? Daniel Radcliffe kreeg alleen een allergische reactie door de groene lenzen en hebben ze het maar gelaten.
8. Rupert Grint een spinnenfobie heeft, dus in de scène in Harry Potter en de Geheime Kamer waarin tientallen spinnen krioelen hoefde Rupert niet te spelen alsof hij bang was. Hij poepte écht zeven kleuren tijdens de opname.
9. Emma Watson niet per se in interesse had om in Harry Potter te spelen? Waar er tientallen meisjes stonden te trappen om de rol van Hermelien te vervullen vond Emma het wel best. Pas toen haar docent haar overtuigde om auditie te gaan, ging ze overslag.
10. En tot slot! Wist je dat Harry Melling bijna zijn rol als Dirk Duffeling verloor omdat hij zoveel was afgevallen waardoor het niet meer geloofwaardig overkwam in de film. Harry Melling draagt daarom een fat suit in de tweede film.

LEES OOK:
OP DEZE FILMLOCATIES ZIJN DE ROMANTISCHE DRAMASERIES VAN NETFLIX OPGENOMEN