Skip to main content

Als ik met mijn huisgenoten op de bank zit en we besluiten om films te gaan kijken, loopt dit steevast uit op een flinke discussie. Waarom? Omdat ik eigenlijk alleen maar hopeloos romantische comedies wil kijken, terwijl mijn huisgenootjes liever naar films kijken met louter dood en verderf. Waarom ze graag naar moordende robots kijken in plaats van lieve, labrador puppy’s is mij een raadsel. Maar enfin, als ik maar hard genoeg mijn stem verhef komt, mijn romcom dan toch eindelijk op het scherm.
Waarom ik zo graag romcoms bekijk? Omdat ik dan even 120 minuten weg kan zwijmelen bij het idee van de ideale man. En nee, ik doe niet zielig. Ik heb geen bloempotkapsel, ik heb ook niet zojuist als Dolle Mina “baas in eigen buik” op mijn strakke sixpack (ha-ha) geschreven en loop met brandende hooivorken achter mannen aan. Wat blijkt? De ideale man bestaat niet. Sorry dames. En wel om deze drie redenen.

1. Vreemdgaan is een oerinstinct

Vreemdgaan is een oerinstinct. Heel diep in de hersenen van onze boys is een succesvolle strategie vastgelegd. Thanks oertijd. Voor mannen is het gewoon een evolutionair plannetje: hoe meer vrouwen in bed, hoe meer kinderen. Sad but true.

2. Meisjes ergeren zich aan alles

Uit een onderzoek onder tweeduizend vrouwen is gebleken dat geen enkele vrouw 100% tevreden is met haar man. Auch. Waarom? Omdat hun mannen zo veel reden tot ergernis gaven! De meest voorkomende ergernissen: de tandenborstel van hun partner gebruiken, de wc smerig achterlaten, lui zijn, afgeknipte nagels laten liggen (hoe durf je dit überhaupt in je hoofd te halen, laten we even eerlijk wezen mannen…) en het vertonen van moederkindjesgedrag. Herkenbaar?

3. Alle dromen zijn bedrog

Sorry Marco, hij doet het altijd goed in de après-skihut, maar het is niet de waarheid. Tuurlijk glijdt elke chick weg bij zo’n waanzinnige Ed Westwick compilatie op Facebook (blijf dit vooral doen!), staan Instagramaccounts vol met ‘hot dudes with kittens’ en is ‘hete heren voor tijdens het studeren’ hartstikke leuke eyecandy, maar dit alles is niet realistisch. Fact: we gaan nooit met Ed Westwick trouwen die halfnaakt de hele dag in je bed met kittens aan het knuffelen is en het hele huis schoonmaakt. Dat betekent uiteraard niet dat je hier niet over mag fantaseren.
Maar dames, niet getreurd. Imperfecte mannen zijn ook hartstikke leuk! Heb je tenminste nog een beetje reden om te zeuren af en toe. Je kan immers niet alles hebben.

Leave a Reply