Skip to main content

Stress, rennen, duwen, trekken, kut, irritant, afhankelijk, gevaarlijk en wachten. Dit zijn een paar van de miljoen woorden die het Openbaar Vervoer beschrijven. Niemand vindt het leuk. Toch moeten we naar school en werk, dus stappen we lekker elke ochtend met honderden mensen tegelijk de trein in. 
De volgende punten leggen uit waarom iedereen het OV kut vindt.

1. Druk druk druk druk drunk

Sta je dan maandagochtend vroeg, met je goeie gedrag en nog een kleine kater, te wachten op de trein. Je weet dat je over een paar minuten de trein in wordt geduwd zonder dat je zelf hoeft te lopen. Aan de ene kant best handig. Eenmaal in de trein sta je in een tussenstuk waar je je nergens aan kan vasthouden. Vervolgens lijk je wel een stomme koorddanser, omdat je zo erg je evenwicht moet houden en je niet tegen die vieze vent naast je aan wilt vallen. Na wat duwen, trekken, scheve bekken en inademen van smerige geuren van je medepassagiers, sta je eindelijk buiten en heb je eindelijk weer frisse lucht.

2. Koffermensen

Je hebt veel verschillende type mensen in het OV. Eén soort daarvan zijn de mensen met achterlijk grote koffers. Ze geven gewoon geen fuck als ze over je voet heen raggen. En wat dacht je van de roltrap. Niet bestemd om ff lekker al je koffers uit te stallen. Door al deze gekkigheid mis je je trein en kom je lekker laat op je werk. Amazing.

3. Mensen die door andere mensen heen willen lopen

Ik weet niet of jij door iemand heen kan lopen, ik in ieder geval niet. Toch bestaan er eigenwijze mensen die denken het te kunnen. Ik zal even een herkenbare situatie beschrijven: de trein komt eraan. Je ziet al een gestreste kudde mensen verzamelen voor de deuren. VERVOLGENS willen die mensen door de mensen, die uit de trein moeten, heen lopen. STOP HET. Eerst stappen de mensen in de trein uit en dan pas mag jij, met je ongeduldige bek. De trein gaan echt niet sneller weg als jij er als eerst in bent.

4. Woede opwekkende mensen (:

Ken je dat moment dat je hoort dat je er de volgende halte uitmoet? Je maakt bewegingen en wat hoestgeluiden om je buurman erop te attenderen dat je er een soort van langs wilt. Geen beweging in te krijgen. Chagrijnig doe je een poging om er langs te gaan, wat uiteindelijk met veel moeite lukt. Je staat in het gangpad, maar daar staat ook nog een horde mensen. Kunnen ze die treinen niet 20 meter breed maken?? Bedankt.

5. De “ik heb zooooveel spullen dat ik 300 plekken nodig heb” mensen

Je ziet het al aan de titel. Ze hebben 1 tas. 1 TAS. De tas, die blijkbaar ook erg moe is, wordt op de stoel aan de binnenkant gezet en zij zitten aan de buitenkant. Zo kan er lekker niemand naast ze gaan zitten. Het liefst zouden ze de hele bus bezet houden voor die ene tas. Nou vergeet het. Als jij die persoon bent. Kappen. Sommige mensen willen na een lange rotdag ook even rustig op hun reet zitten waar ze al de hele dag op zitten.

Leave a Reply