Skip to main content

Of je nu in de auto zit, aan het feesten bent in de club, of bij de oma van je lover op bezoek bent. Je bent gewoon de lul. Uit het niets wordt dat ene nummer gedraaid. Dat nummer, die je eigenlijk compleet vergeten was dat hij bestond, maar vroeger zo vaak gedraaid hebt. Wat er vervolgens gebeurt is onverklaarbaar. Spontaan krijg je een kronkel in je kop en sta je weer mee te blèren als het kut kind die je 10 jaar geleden was. Incl. kippenvel, enthousiasme en danspasjes.

ALL OVER THE PLACE

Iedereen kent het wel. Vroeger vond je het gewoon een leuk liedje, maar nu…  Nu hoor je het nummer en lijken de herinneringen eraan wel aan de anabolen te zitten. Van urenlange autoritten met je ouders tot aan het 9e kinderfeest van kut Lisa. Gebeurtenissen die je allang vergeten was, lijken wel van gisteren. Opeens wil je Lisa weer vermoorden voor het stelen van jouw shine tijdens jullie playback optreden op het nummer van Kus.

HOE MEER ZIELEN, HOE MEER VREUGD

Er is niets beter dan dit soort momenten delen met vriendinnen. Staan jullie in de club, wordt opeens het nummer uit 2010 gedraaid. De opmerkingen zoals: “OMG!! Ons nummer.” en “Weet je nog?!” zullen zeker niet ontbreken. Vervolgens staan jullie met z’n 8e te springen en gillen van enthousiasme. Als je geluk hebt, kent iedereen de dansroutine waar jullie vroeger uren aan hebben gewerkt nog. Jullie voelen je weer supersterren en vergeten even dat je in een overvolle club staat. Iedereen lacht jullie uit, maar hè, dit is jullie nummer.

UH-OH…

Vroeger vond je het heerlijk om Engelstalige nummers zo hard mogelijk mee te zingen. Ook al zat er in wat je zong geen enkel Engels woord. Je was immers nog maar een irritante stuiterbal die z’n eigen woorden maakte, omdat je geen reet van de tekst verstond. Maar nu je ouder bent en de taal kent, wordt alles opeens duidelijk. Er gaat een wereld voor je open. Je favoriete nummer van toen je 6 jaar was, ging al die tijd over vrouwen met dikke billen, alcohol en drugs. Kakzooi.

VAARWEL

Het ergste gevoel in de wereld is honger, zeggen ze. FOUT. Het ergste gevoel in de wereld is afgekraakt worden op je muzieksmaak. Het moment je als Shotgun een lekker nummertje uit je oude playlist tevoorschijn tovert, ben je compleet kwetsbaar. Maar stel het je eens voor: afgekraakt worden op de nummers waar je niet nu, maar juist vroeger lekker op ging. Terwijl jij je oude lievelingsnummer opzet en enthousiast begint mee te blèren, komen de aasgieren op de achterbank je levend verslinden. “Wat een kutnummer, luisterde je hier echt naar?”. Stiekem begin je vanbinnen een beetje te huilen. Bye bye favo jeugd nummer.

Of nostalgische nummers nu goede of slechte herinneringen oproepen, het is heerlijk om je weer even kind te voelen. Al is het maar voor 3 minuten en 17 seconden.

Leave a Reply