Een scharrel, oftewel: iemand waar je geen serieuze relatie mee hebt. Ondanks dat je dus geen relatie met die persoon hebt, is het toch lastig om te vertellen dat je er klaar mee bent. Gelukkig staan er in deze blog een paar prachtige succesvolle tips om je scharrel van je af te schudden. Het is een keer klaar hoor.

“IK BEL JE NOG WEL”

Dit is een vrij simpele tip. Wanneer je weer een uitnodiging krijgt om langs te komen zeg je gewoon: “Ik bel je nog wel’. Vervolgens bel je natuurlijk nooit meer en negeer je alle appjes/belletjes.

EMIGREREN

Nee niet echt natuurlijk. Je zegt dat je voor een paar maanden even op reis gaat of gewoon definitief gaat emigreren. Hiervoor moet je niet bij je scharrel in de buurt wonen. Het zou raar zijn als je diegene tegen zou komen in de supermarkt in je dorpje terwijl je “geëmigreerd bent naar Australië”.

KORTAF

Berichtjes krijgen van een paar woorden is natuurlijk niet leuk, tenzij het “ik hou van je” is. Maar daar gaat het nu even niet over. Als je alles al hebt geprobeerd kun je altijd nog kortaf en droog reageren. Als hij/zij het dan nog niet snapt is het tijd voor de laatste stap: Blokkeren. Het is niet anders, maar na al deze tips hoort je scharrel het wel te snappen. Je bent nu definitief van hem/haar af en je kunt weer opzoek naar anderen slachtoffers.

JE KOMT HET BEST VAN IEMAND AF DOOR ONDER EEN ANDER TE GAAN LIGGEN

Heftig kopje, we know. Maar wel duidelijk, net als de volgende tip. Wil je nou echt van je scharrel af, dan hebben ze vaak wel een leuke vriend, vriendin, broer of zus die je kan helpen. Of desnoods een moeder of vader. Een avondje goed rampetampen zorgt ervoor dat je scharrel nooit meer met je wilt praten. Niet zo goed voor je reputatie, maar hè, het werkt wel.

EERLIJKHEID

Maar als zelfs de vorige stap niet werkt en je scharrel het echt niet wil snappen, kun je natuurlijk altijd nog eerlijk zijn. “Je hebt een lelijk gezicht en mijn stoeptegel is nog interessanter dan jij.” is misschien een beetje too much. Maar je kunt wel zeggen dat dit gewoon niet is wat je zoekt. Of dat je er niet klaar voor bent. Of dat z’n piemel of haar borsten toch te klein voor je zijn. Werkt sowieso.

Nog even een extra tip om het allemaal soepel te laten verlopen: Duik nou niet de eerste beste keer dat je je verveelt weer ’t bed in met je scharrel. Met je stomme hoofd. Dan kan je deze blog weer opnieuw gaan lezen.