Hoe wijs je iemand na een date af?

Hoe wijs je een tweede date af? Gisteravond kreeg ik appje van mijn beste vriendin: “Ik ben net gedumpt door iemand waar ik geeneens iets mee had.” Wauw.

Ze was dus op twee dates gegaan met een jongen. Gezellige date, erg leuk zelfs, maar geen romantische kwijldates. En vervolgens, uit het niets, krijgt ze een lang, vriendelijk geformuleerd appje van hem met de uitleg dat het ‘m niet gaat worden voor hem, maar dat ze wel een “leuk meisje” is, etc, etc. Zo’n berichtje dat niemand wilt lezen.

Iets afkappen is moeilijk – vooral als je nog niet eens écht aan het daten bent. Het lastige met daten is hoe de fuck kap je iemand af waar je nog maar één of twee keer iets mee hebt gedaan?!

We zetten de voor- en nadelen op een rijtje:

Ghosting

Als je gewoon… stopt.. met bellen (of appen/FB/Tinder) – en in feite van de aardbodem verdwijnt.

Voordeel: Je hoeft niet awkwardly te vertellen dat, na amper twee of drie dates, je er best zeker van bent dat je ze nooit meer wilt zien. Uiteindelijk begrijpen ze wel, nou ja, ze begrijpen de hint.

Nadeel: Het is erg laf, het is erg onvolwassen en de persoon blijft zich afvragen waar en wanneer het verkeerd ging.

Direct

Ergens even gaan zitten (of  alweer appen/FB/Tinder) en eigenlijk gewoon zeggen “Thanks, but no thanks.”

Voordeel: Dit is wat grote mensen doen: iets volwassen en rechtvaardig afsluiten, zodat je die persoon niet ongemakkelijk hoeft te vermijden om diegene vervolgens zes maanden later tegen te komen na NOOIT IETS TE HEBBEN GEANTWOORD!

Nadeel: Mensen houden er niet van om te worden afgewezen. Iemand afwijzen is moeilijk. Je voelt je waarschijnlijk niet helemaal op je gemak en je voelt je misschien een beetje.. een nazi.. ofzo.

Dus wat is de perfecte oplossing?

Heb je iemand nu een paar keer gedate en uiteindelijk besloten “Nah.. niet voor mij”?
Dan is dit wat je moet doen:

  1. Wacht tot hij/zij contact met jou opneemt. Hoor je niks? Lucky motherfucker. Een wederzijdse ‘ghoster’ is het beste resultaat. De heilige graal onder het D.D. (Dramatisch Daten).
  2. Als hij/zij WEL contact met je opneemt, reageer met iets zoiets als: “Hey, weet je, dit is eigenlijk niet helemaal waar ik op dit moment naar op zoek ben.” Of “Sorry, ik vond het heel gezellig maar ik denk niet we nog een keertje moeten afspreken.” Je kunt het gewoon appen – is prima. En misschien hoor je nooit meer iets, of misschien antwoorden ze “Oke…” en dan is het 5 seconden lang even ongemakkelijk, maar daarna is het leed geschiedt en kan je weer verder rondneukenzoeken.

Maar overdrijf het vooral NIET, je hoeft niet niet uit te leggen WAAROM het niet gaat werken – het is al moeilijk genoeg om te aanvaarden dat je niet geïnteresseerd bent; niemand wilt horen waarom niet. Hou het kort en beleefd.

Hoe kappen jullie iets af met iemand
waar je alleen maar een beetje mee hebt gedate?

Share

Geef een reactie