Niemand wil na een dag werken thuiskomen en daar ook nog eens een chagrijnige man of vrouw hebben zitten. Dat ze jou gaan lastigvallen met hun problemen. Op die momenten wil je gewoon met een vrij roestige spijker je beide ogen uitprikken zodat je in ieder geval niet naar het probleem hoeft te kijken. Maar het kan dus ook anders. Neem geen “mensen” partner. Neem een hond. Sowieso. Zal je even uitleggen waarom honden zo te gek zijn.

Honden zijn er altijd voor je als je thuis bent

Hoe slecht je dag ook was, je kan je altijd verheugen op je harige mattie. Hij wacht op je en is elke dag zó blij om jou te zien dat hij uit gekkigheid gewoon niet meer weet wat hij moet doen en heel hard rondjes door je huis begint te rennen. Dat is love.

Honden vallen je niet lastig met hun “zoektocht naar zichzelf”

Ja verdomme. Soms kan het zo zijn dat je partner opeens een kronkel in zijn/haar kop krijgt en besluit dat diegene de halve wereld af moet reizen, enkel om “zichzelf” (*kotst*) te vinden. Honden niet. Die weten wat ze zijn. Trouwe vrienden. Forrrr ever.

honden zijn de beste partners

Honden moeten niet opeens een quinoa-dieet

Of een vastendieet. Weet ik veel hoe die dingen heten; ik eet alles zonder daarbij na te denken. Bij honden hoef je in ieder geval niet zomaar andere (lees: duurdere) boodschappen te halen omdat hij van een collega van zijn werk heeft gehoord dat dat dieet echt helemaal de next-level shit is. Nee. Je hond eet gewoon brokjes.

honden eten brokjes

Honden zeiken niet omdat je vorig jaar “die foto van Melissa heb geliked”

Klinkt je vast heel herkenbaar in je oortjes. Vervang “Melissa” gewoon met de naam van de desbetreffende bitch die je partner niet mag en voila. Maar goed, je hebt een foto van die persoon geliked. So what? Je partner gaat allemaal vage shit denken, maar je hond niet. Je hond boeit het niet. Heeft vast niet eens een Instagram-account.

honden checken niet je mobiel

Honden kijken je niet schuin aan wanneer je toch nog een biertje of wijntje neemt

“Moet jij niet overmorgen werken? – aldus jouw partner tijdens dat feestje dat toch al niet zo boeiend is. Ja, je moet inderdaad pas overmorgen werken. Dus je kan best een pintje meer drinken. En morgen black-out in bed wakker worden. Maar ja, dat vindt je partner niet zo grappig. Je hond wel. Lekker luieren heel de dag. Hondenleventje.

honden drinken biertje

Honden dwingen je niet om mee te gaan naar hun ouders

Het zijn prima mensen hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar waarom zou ik in mijn weekend (enige twee vrije dagen) naar zo’n suffig hok gaan? Zij moeten ook gewoon meegaan met de tijd toch. Beetje facetimen, appje hier en daar en klaar. Niet zo zeuren man.

honden chillen

Honden belanden niet “zomaar” in bed bij de overbuurvrouw

Oeps. Vreemdgaan is kloterig. Doe het gewoon niet. Ze zeggen over mannen die vreemdgaan dat het net honden zijn, maar dat vind ik persoonlijk diep triest voor honden. Honden zijn je trouw 4-EVER. Zij doen niets verkeerd. Mannen wel. En vrouwen al helemaal. De teef.

honden slapen thuis

Trouwens, is je hartje laatste gebroken? Check dan dit shirt en laat hem weten wat je van hem vindt 😄

Schrijver RUMAG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.