Skip to main content

Igone de Jongh, een bekende 43-jarige balletdanseres, heeft op sociale media laten weten geschokt te zijn door de feiten die boven water zijn gekomen in de rechtszaak tegen haar partner Thijs Römer. Ze heeft besloten om “alleen verder te gaan” en heeft haar relatie met Thijs verbroken.

Igone de Jongh over Thijs

De balletdanseres deelde haar gevoelens met het publiek in een bericht op Instagram. “Er zijn dingen bekend geworden die ik echt niet oké vind. Ze passen niet bij wat ik belangrijk vind in het leven,” liet Igone weten. Haar hart is naar eigen zeggen “in stukjes” en ze geeft aan tijd nodig te hebben om dit emotionele moment te verwerken. “Ik moet dit nu allemaal een plekje geven en uitzoeken hoe ik sterk alleen verder kan gaan,” voegde ze toe.

igone de jongh

Rechtszaak Thijs Römer

Thijs Römer, een 45-jarige acteur, werd afgelopen augustus veroordeeld tot drie maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, en een werkstraf van 240 uur voor ongepast gedrag tegenover jonge meisjes. Het gedrag heeft plaatsgevonden tussen november 2015 en november 2017, toen de meisjes tussen de 14 en 16 jaar oud waren. Thijs is niet akkoord gegaan met deze uitspraak en heeft besloten om in hoger beroep te gaan tegen het vonnis.

Eerdere twijfels Igone de Jongh

Igone en Thijs werden een stel in 2016 en trouwden in november 2019. Eerder dit jaar, in januari, bracht Igone al naar buiten dat ze haar relatie met Thijs had verbroken. Dit vanwege de beschuldigingen die hem ten laste waren gelegd. Maar in juni leek ze enigszins van gedachten te veranderen. Ze besprak haar relatie tijdens een interview met Wilfred Genee in het radioprogramma The Friday Move op BNR.

↡ Bekijk hier de video ↡