Voor veel mensen zal een bezoekje aan de Machu Picchu in Peru op hun bucketlist staan. Normaal gesproken komen er zo’n 1,5 miljoen (!) toeristen per jaar naar de ruïnestad van de Inca’s, maar door de Coronapandemie is de Machu Picchu al maanden dicht. Maar speciaal voor de Japanse Jesse Katayama opende het Peruaanse ministerie van Cultuur nog een keer de deuren van de Machu Picchu.

Hoezo dan? Horen we je denken. Nou het zit zo. De 26-jarige boksinstructeur Jesse Katayama reisde in maart naar Peru. Hij kwam speciaal naar Peru voor een bezoek aan de Machu Picchu. Jesse verbleef in het dorpje Aguas Calientes, vanaf daar kun je gemakkelijk naar de Incastad reizen. Hij had zelf al zijn ticket op zak en eigenlijk stond niks in de weg om zijn reis droom in vervulling te laten gaan. 

Vast in Peru

Maar, toen brak corona uit en ging de Machu Picchu op slot. De situatie was zelfs zo erg dat Jesse Aguas Calientes niet mocht verlaten. Hij zat vast in Peru en kon niet terug naar Japan. Toch was de wereldreiziger vastbesloten om alsnog de Incastad te bezoeken. Jesse schreef een brief naar het ministerie van Cultuur en diende een speciaal verzoek in om de stad te bezoeken. 

View this post on Instagram

マチュピチュキタァァァァァァァァァァァァァァァァァァ‼️‼️‼️ この前の新聞見てくれて 「頑張って」「応援してる」 「なんでも頼って」 「マチュピチュの俺の家タダで使ってええよ」 「マチュピチュ開いたらタダでガイドしたる」 「マチュピチュ村の村長に行ける様に言っとくわ」 ペルーの人達、ペルーに住んでる日本の人達から沢山メッセージもらいました😂 もう行けへんやろなと思ってたけど、皆さんが村長、政府に頼んでくれて 超特別に行かせてもらった👏🏽笑 ペルーの人達みんな優しすぎるぅ〜くぅ〜 本当にありがとうございます!! 村長と一緒にマチュピチュいった人今までおらんやろ笑 閉鎖後、1番最初にマチュピチュ行った地球人は俺だぁぁぁぁぁ🔥🔥🔥 #世界一周 #バックパッカー #27ヵ国目 #ペルー #マチュピチュ #貸し切り #村長のガイド付き #村長ごっつ男前 #トムクルーズ似なんよ #ミッションインポッシブルなんよ #peru #machupicchu #lastsamurai

A post shared by Jesse Katayama (@jessekatayama) on

 

Droom werd werkelijkheid

Wie niet waagt, wie niet wint, want zijn verzoek werd ingediend en Jesse’s zijn droom kwam uit! Samen met de opzichter van Machu Picchu bracht hij een bezoek aan de bijzondere Incastad! De video van Jesse gaat inmiddels viral. 

Denk je nu: yes ik wil ook die kant op? Andere toeristen moeten helaas nog even wachten op een bezoek. Hopelijk gaat de stad in november weer open voor het grote publiek. 

DIT VIND JE OOK LEUK: VLIEGEN IN CORONA TIJD: EINDELIJK ONGEGENEERD GAPEN EN KWIJLEN