Skip to main content

De mensheid is eigenlijk opgedeeld in twee kampen. En nee dan hebben we het niet over politieke voorkeuren (rechts en links), maar over de voorkeur voor huisdieren (kat of hond).
In dit artikel hebben we het al uitgebreid gehad over waarom honden de beste partners zijn en dus is het nu tijd voor het kattenkamp. Want los van de schattige ogen, het sierlijke staartje en de grappige eigenzinnigheid zijn er nog veel meer aspecten van een kat die het benoemen  waard zijn.

Kat

  1. Een kat neemt je stress weg. Ja écht, door de aanwezigheid van je kat en het platknuffelen vermindert je stresslevel. Win-win dus.
  2. Maar dat is niet alles. Het hebben van een kat zorgt namelijk niet alleen dat je stresslevel daalt, uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk ook dat mensen met een kat 30% minder kans hebben op een hartaanval dan mensen die geen kat hebben. (Kennelijk zijn die mensen zich nooit de tyfus geschrokken wanneer een kat opeens onder hun dekens in bed blijkt te liggen terwijl ze ’s nachts even een bezoekje aan de plee bracht.)
  3. Huisdieren (en dus ook katten) zorgen ervoor dat je vaker lacht. Het zijn nou eenmaal gekke beestjes met sukkelige acties. En ja, daardoor gier je het net even wat vaker uit dan iemand zonder kat.
  4. Katten zijn dankbaar(der). Anders dan je zeurende partner of huisgenoot is je kat altijd blij wanneer je thuiskomt of hem eten geeft. Als jouw kat niet blij is als je thuiskomt, dan ligt dat dus gewoon aan jou.
  5. Katten zijn betrouwbaar. Oke, ze kunnen soms onberekenbaar zijn en hier en daar een gemene krab uitdelen, maar wanneer je ze een geheim toevertrouwt zullen ze die meenemen in hun kattengraf.
  6. Een kat heeft geen enkele behoefte om te discussiëren – al helemaal niet over politiek. Lekker rustig toch?
  7. Een kat is super zelfstandig. Als jij 21:00 niet haalt en dus de avondklok uitzit tot 4:30 is er geen man overboord. Katten kunnen – in tegenstelling tot honden – makkelijk zichzelf uitlaten.
  8. Katten zijn strijders. Wanneer er weer zo’n ellendige muis over het aanrecht schiet, verlost jouw kat je zonder blikken of blozen van dit drama.
  9. De viervoeter houdt mogelijke kinderen/partners/huisgenoten zoet wanneer jij in een belangrijke Zoom meeting zit. En mocht je geen kinderen, partners of huisgenoten hebben, dan komt je kat gewoon gezelllig met zijn dikke kattenreet op je toetsenbord zitten.
  10. En tot slot. Door het aanschaffen van een kat, krijg jij er een hele kattenfamilie bij. Wat we daar precies mee bedoelen? Deel onder deze post een foto van je kat. Wedden dat je er leuke reacties op krijgt?

VIND JE OOK LEUK:
KERELS, KINDEREN, KUT WIFI: HIER STOREN DE RUMAGGERS ZICH AAN TIJDENS HET THUISWERKEN