Skip to main content

Kees van der Spek, de ervaren misdaadverslaggever van 59 jaar, blijft twijfels koesteren over de betrokkenheid van Joran van der Sloot (36) bij de verdwijning van Natalee Holloway. Gedurende vele jaren onderzocht Kees samen met wijlen Peter R. de Vries deze spraakmakende zaak. In tegenstelling tot veel anderen, gelooft hij dat Van der Sloot slechts een bekentenis zou afleggen om persoonlijk voordeel te behalen.

‘Bekentenis’ Joran van der Sloot

Tijdens een recent interview op NPO 3FM deelde Kees zijn overtuiging. “Bij ons heeft hij alleen toegegeven dat zij onwel werd en dat hij het lichaam heeft weggemaakt. Als hij nu de moord bekent, bekent hij dat hij haar gedood heeft. Ook heeft hij bij ons alleen toegegeven dat zij onwel werd en dat hij het lichaam heeft weggemaakt.” Kees blijft vasthouden aan de hypothese dat Natalee mogelijk onwel werd en dat Van der Sloot daarna het lichaam heeft verborgen.

Kees over Joran van der Sloot

Kees speculeert dat Joran een bekentenis zou overwegen om een deal te sluiten met justitie. Hij beschrijft Joran als een strategische denker die erop uit is om zijn eigen situatie te verbeteren. Hoewel de zaak op Aruba is verjaard, was Joran toen minderjarig. In de Verenigde Staten zou hij echter een deal kunnen sluiten met justitie voor strafvermindering, maar daarvoor moet hij wel meer informatie verschaffen.

Kees van der Spek en Peter R. de Vries

Kees van der Spek en wijlen Peter R. de Vries werkten jarenlang nauw samen aan diverse programma’s. Hun meest opvallende prestatie was de spraakmakende uitzending over Joran van der Sloot in 2008, die maar liefst 7 miljoen kijkers trok. Dit kijkcijferrecord voor een niet-sportprogramma bleef standhouden tot Mark Rutte’s coronatoespraak in 2020. Hun samenwerking wordt nog steeds herinnerd als een van de hoogtepunten in de Nederlandse misdaadjournalistiek.

Terwijl Kees van der Spek zijn twijfels over Joran van der Sloot deelt, kunnen kijkers vanavond op Videoland genieten van een nieuwe serie die zich verdiept in de zaak. Deze spannende serie werpt nieuw licht op de verdwijning van Natalee Holloway en de betrokkenheid van Joran van der Sloot.

↡ Bekijk hier de video ↡