Skip to main content

Kunnen we nog wel naar het buitenland voor wat kerstpret met al die maatregelen? Niet getreurd! Nederland heeft ook heel wat leuke kerstmarkten.
Ho, ho, hoooo…

Kerstmarkten

Wankelend door de glühwein en rillend van de kou de kerstkraampjes afstruinen: of je de winter nou haat of niet, dat kerstmarkten gezellig zijn kun je niet ontkennen. En daarom zetten wij de leukste vier voor je op een rij.

Valkenburg

We beginnen in het oh zo gezellige zuiden van Nederland. In Valkenburg om precies te zijn. Deze kerststad is volledig versierd met lichtjes én het is de grootste van de ondergrondse kerstmarkten in Europa! Deze kerstmarkt is gedeeltelijk in de grotten van Valkenburg die helemaal in kerststemming zijn.
Tip: Door de drukte is het slim om van tevoren jouw tickets online te kopen.
Adres: Gemeentegrot, Valkenburg

Den Haag

In Het Lange Voorhout in Den Haag is een van de grootste (gratis) kerstmarkten van Nederland te vinden. Onder het genot van een heerlijke glühwein kun je hier genieten van de meer dan honderd kersthuisjes die de kerstmarkt telt. Hét ultieme kerstgevoel. Ook zijn de bekende gebouwen uit de stad zoals het Mauritshuis in kerstsfeer.
Adres: Het Lange Voorhout, Den Haag

Drunen

Toch die drang om naar het buitenland te gaan? Tijdens het Dickens festijn in Drunen proef je de sfeer van een Engelse kerstmarkt in de tijd van Charles Dickens. Ook zijn de personages uit de boeken aanwezig en kun je op straat genieten van straattheaters en muzikanten. Scheelt je weer een vliegticket! De kerstmarkt kun je bewonderen op 18 en 19 december en is ook nog eens gratis!
Adres: Raadhuisplein, Drunen

Amsterdam

Vind jij kerstmarkten nou toch te koud? Dan is het Amsterdams winterparadijs iets voor jou! Deze kerstmarkt is namelijk grotendeels binnen in de RAI. Hier valt genoeg te beleven, zo kun je (binnen) spelen in de sneeuw en mee blèren tijdens de silent après-ski. Wil je het nou wat rustiger aan doen? Dan kun je naar het gezellige kerstdorp of even alle oliebollen laten zakken terwijl je geniet in de winterbioscoop.
Adres: RAI, Amsterdam
Nog niet helemaal in de kerstsferen? Na dit nummer kan niet het anders!

Lees ook:
8 GENIALE CADEAUTIPS VOOR OP JE VERLANGLIJSTJE