Skip to main content

De Sint gaat alweer bijna terug naar Spanje en voor je het weet staat kerst alweer voor de deur. En dat betekent dat we ons alvast moeten oriënteren op de kersttrends van 2021. Want wat zijn de leukste kerstballen, -truien en -cadeaus?
De Sint is dan misschien nog niet vertrokken naar Spanje , maar je mag bést al een beetje na gaan denken over hoe je ‘O Denneboom’ dit jaar weer wonderschoon maakt.

Kersttrends van 2021

Voor menig kerstfanaat is het verzamelen van je kerstdecoratie hét hoogtepuntje van de decembermaand. Wat ligt er nog op zolder van voorgaande jaren, wat kom je tegen op Pinterest en wat valt er te kopen in de winkels of te sparen bij de supermarkt?

Kitsch

Zeg je kerst, dan zeg je kitsch. En dan hebben we het niet alleen over de over-the-top versierde voortuin van je buurman, maar ook menig boom verandert de afgelopen jaren steeds vaker in een ker(st)misattractie. Lampjes, slingers, nepsneeuw en een groot assortiment vrolijke hangers. Je kan het zo gek niet bedenken en ze maken er een gezellige hanger van voor in je (nep)boom. Denk bijvoorbeeld aan: pizzaatjes, croissants, tosti’s, cupcakes, meloenen of bubble tea’s. Koop of spaar wat jij lekker vindt en maak je boom daarmee extra persoonlijk.
Tip: dit jaar heeft de SPAR een hele leuke spaaractie met gezellige food ballen.

Nieuwe catch

‘Oke, leuk die zakken friet en popcorn voor in je boom – maar wat moeten we dit jaar nog meer in onze boom hebben hangen. Ballen met hilarische teksten als’Lik m’n bal’ (klik hier voor de bal) op de boel – ondanks al het gezeik in de wereld – toch een beetje op te fleuren doen het goed, maar ook papieren kerstdecoraties zijn dit jaar helemaal hot. Dat komt niet alleen door de Scandinavische look, ook is het een hele milieubewuste keuze. Iets wat goed bij 2021 past.

Ker(st)misattractie

Waar we dit jaar wat betreft versiering nog meer aan moeten denken? Als je de voortuin en je boom hebt gecoverd, is het dit jaar ook aan te raden om je voordeur en ramen van de nodige decoratie te voorzien. Hang bijvoorbeeld een (self made) krans aan je deur en versier je ramen door er papieren sterren voor te hangen. En voor iedereen die nu denkt ‘Leuk, die kersttrends van 2021 – maar die kerstballen zijn tegenwoordig pokkenduur..’ Dat lijkt in onderstaande video hartstikke mee te vallen!

LEES OOK:
JINGLE ALL THE WAY: DE GROOTSTE KERSTWINKEL VAN NEDERLAND IS NU TE BEZOEKEN