Skip to main content

Nederlanders zijn in veel dingen goed. Denk maar eens onze goede infrastructuur (rijden op je Vespa zonder al te veel gaten in de weg), het draaien en produceren van muziek (Martin Garrix, Hardwell, maar ook André Rieu) en fietsen zonder zijwieltjes. Maar er is één ding waar wij echt in uitblinken. Iets dat wij dagelijks doen. Zeiken.

Het weer is kut

Altijd en overal is het weer kut. Maar vooral hier, in Nederland. De meeste dagen van het jaar is het zo koud, nat en winderig dat je hele humeur erdoor wordt bepaalt. Maar op een dag dat de temperatuur net boven het vriespunt komt worden we al wat vrolijker. Totdat het middag wordt en we al klaar staan om te roepen: “Leuk die zon, maar ik zit hier godverdomme wel te smelten hoor”, en dat vanaf een terras met een koud biertje in ons hand.

De buurman is kut

“Zit ‘ie nou weer die hele Lord of The Rings reeks op zijn nieuwe home cinema set te kijken?, Het moet verdomme echt een keer afgelopen zijn!” aldus elke Nederlander ever. We hebben precies no chill wanneer het om irritaties door onze buren gaat. Het is trouwens ook echt supervervelend wanneer je maar één keer in het jaar een feestje geeft en dat de buren dan gaan lopen over klagen het geluid. Ontspan ouwe! Heb toch een briefje door de bus gedaan?

Welvaart showen is kut

Allemaal leuk en aardig dat die voetballers een zakcentje verdienen, maar ze mogen wel normaal doen. Volgens ons dan. “Geef mij een zak geld en dan doe ik dat ook wel ff”, roept je aangeschoten oom. Hij trekt het niet. Het zijn volgens hem een stelletje miljonairs die achter een balletje aanrennen. Dat is ook waar. Maar mogen ze daarom niet een leuke auto, twee huizen, een jacht en een labrador kopen??

De NS is kut

Want vroeger was alles veel beter. Met die lange strippenkaarten, stempeltjes en lagere prijzen. En ook veel handiger trouwens! Althans, dat hoor ik vaak. Heb al die ongein zelf niet echt meegemaakt. Maar wat zeker waar is, is dat de NS nu wel echt belachelijk hoge prijzen vraagt. En vooral dat verschil van 1e en 2e klas? What’s that all about?

Nu is alles kut

Ik heb mijzelf er nog niet op betrapt, maar sommige twintigers durven het nu al uit strot hun te gooien; “Vroeger was alles (of in ieder geval veel) beter”. Maar vooral ouderen zeiken daarover. Maar echt heel veel, de hele dag door. Ze leven liever in het toen. Toen alles beter was dus.