Skip to main content

Nog heel even en dan begint de herfstvakantie! Dag zon, hallo regen… Gelukkig heeft Nederland een hoop overdekte winkelcentrums waar je ook op een regenachtige dag heerlijk kunt shoppen. Dit zijn er een paar. 

7x overdekte winkelcentrums in Nederland

Westfield Mall of the Netherlands – Leidschendam

De deuren van Westfield Mall of the Netherlands zijn nu ruim een half jaar geopend en sindsdien hebben ze al heel veel bezoekers mogen ontvangen. In deze enorme, luxe mall zit alles wat je maar nodig hebt voor een dagje vermaak. En als we zeggen alles, dan bedoelen we ook echt alles: winkels, restaurants, bars en zelfs een bioscoop, een spa en bowlingbaan. Westfield is de grootste shopping mall uit ons lijstje met overdekte winkelcentrums; perfect voor een regenachtige dag.
https://www.instagram.com/p/CPu9kz4tkwJ/

De Hooge Meeren – Hoogezand

Dit winkelcentrum in Groningen vind je meer dan 100 winkels en restaurants onder één dak. De shopping mall is 23.000 m² groot en je vindt er winkels zoals Hunkemöller, HEMA en Xenos, maar er zijn ook leuke restaurantjes waar je tussendoor of na je dagje shoppen lekker kunt eten. Pluspunt aan deze mall: je kunt er gratis parkeren!

https://www.instagram.com/p/CTWcil1qhDm/

De Passage – Den Haag

In de Passage in Den Haag heb je gewoon het gevoel dat je buiten loopt vanwege de prachtige glazen plafonds die enorm veel licht doorlaten. Gelukkig loop je hier op een regenachtige dag droog en kun je je prima vermaken in zowel de nieuwe als oude Passage. Je vindt er bekende winkels zoals Mango, The Body Shop en Douglas, maar ook de wat onbekendere winkels zoals een pop-up store van Peppernuts vol pepernoten.

https://www.instagram.com/p/CS4bna-IJTQ/

Hoog Catharijne – Utrecht

Naast het Centraal Station van Utrecht vind je het overdekte winkelcentrum Hoog Catharijne. Er zijn ruim 140 verschillende winkels: van Bagels & Beans tot Albert Heijn en van CASA tot Costes. Fan van pindakaas? In Hoog Catharijne vind je De Pindakaaswinkel met maar liefst tien verschillende smaken zoals appeltaart, knoflook gebakken ui en karamel.
https://www.instagram.com/p/CUH84nAADP0/

De Heuvel – Eindhoven

In hartje Eindhoven vind je winkelcentrum Heuvel Eindhoven. Het overdekte winkelcentrum ligt op loopafstand van het station en is ook te bereiken met de auto. In de shopping mall zitten meer dan 60 winkels en nieuw in de Heuvel is POOF POFFERTJES: een poffertjeskraam van onder andere dj La Fuente die op vrijdag, zaterdag en zondag heerlijke poffertjes met toppings verkoopt.
https://www.instagram.com/p/CTXr04AL99e/

Alexandrium Shopping Center – Rotterdam

Wanneer je door de enorme, oranje ingang loopt van Alexandrium Shopping Centrum, word je omringd door 140 winkels. Dit is misschien wel een van de bekendste van de overdekte winkelcentrums in Nederland. Je vindt er verschillende eetgelegenheden en grote winkelketens zoals Etos, Flying Tiger en H&M. Veel shopplezier!
https://www.instagram.com/p/CRqWotmNYuk/

Pieter Vreedeplein – Tilburg

Als je echt een hele dag wil shoppen, is dit misschien niet de meest perfecte locatie, maar je kunt je er prima een tijdje vermaken. Pieter Vreedeplein is onderdeel van Winkelgebied Tilburg waar ook de Frederikstraat en Emmapassage onder vallen. Het winkelgebied is niet volledig overdekt, dus een paraplu meenemen kan handig zijn.
https://www.instagram.com/p/CONYmYYA0gl/

LEES OOK:

FOUTEN DIE ELKE VROUW TIJDENS HET SHOPPEN MAAKT

Beeld: RUMAG Travel & Instagram @mediajamshidi