Skip to main content

Van de glijbaan afroetsjen in je blote kont en discozwemmen alleen iets voor kinderen? Heck no! Dit zijn de leukste zwembaden van Nederland waar jij als volwassene een hele dag plezier kunt hebben.
Trek je favo bikini uit de kast, frot een handdoek in je tas en fix nog even snel je bikinilijn en you’re ready to go!

7x de leukste zwembaden in Nederland

1. Caribabad – Gorinchem

In dit subtropisch zwemparadijs in Gorinchem kun je genieten van binnen- en buitenzwembaden. Het Caribabad heeft naast een groot wedstrijdbad ook een tof recreatiebad met stroomversnelling, bubbelbaden, Turkse stoombaden en natuurlijk glijbanen. De grootste glijbaan is 112 meter lang, supersnel én interactief. Je kunt bovenaan de glijbaan een thema kiezen zodat je vervolgens met bijpassende audio- en visuele effecten naar beneden kunt roetsjen. Zodra je beneden bent wordt er een foto gemaakt én kun je je snelheid zien. Racen maar!
https://www.instagram.com/p/CPqWcYBAOL2/

2. Het Vennenbos – Hapert

Dit zwembad van Landal Vakantieparken inclusief golfslagbad en verschillende toffe glijbanen ligt in de Brabantse Kempen en naast zwemmen, kun je er ook overnachten. Ideaal, want op het park is genoeg te beleven. Lekker eten, zwemmen en bowlen: het kan allemaal bij Het Vennenbos.

3. Aquafun Sportiom – Den Bosch

Aquafun Sportiom Den Bosch is begin dit jaar compleet vernieuwd en het ziet er prachtig en kleurrijk uit. Volgens de website kunnen we er urenlang waterpret hebben en dat is precies wat we zochten! Ze hebben vier glijbanen waaronder een waterglijbaan en een duo slider – hallo, wedstrijdje tegen je beste vriend(in). Ook kun je heen en weer golven in het blauwverlichte golfslagbad en zoals het hoort na een intensief dagje zwemmen, kun je na afloop lekker je hongerige buik vullen in het pannenkoekenrestaurant van het Sportiom.
https://www.instagram.com/p/CS9Wlm9KZiA/

4. Hof van Saksen – Nooitgedacht

Op dit luxe vakantieresort in Drenthe vind je een hele hoop glijbanen waaronder de langste trechterglijbaan ter wereld. Hij is maar liefst 195 meter lang, heeft coole lichteffecten en je kunt met zijn tweeën in een band naar beneden glijden. Dit zwembad is sowieso perfect als je met een groepje vrienden gaat, want in de BOMBO-glijbaan kun je met vier personen in een band van een enorme glijbaan af. Ben je een echte waaghals? Dan is de speedslide iets voor jou: je zoeft met zo’n 60 km per uur 115 meter naar beneden. Een keer knipperen met je ogen en je bent beneden.

5. Tikibad – Wassenaar

Grote kans dat je hier al ooit geweest bent, maar het waterpark en glijbanenparadijs van Duinrell mag niet missen in dit lijstje met leukste zwembaden van Nederland. Het Tikibad heeft namelijk 21 (!) glijbanen en is het grootste waterpark van de Benelux. Als je het mietje van de groep bent, kun je ook heerlijk blijven dobberen in het golfslagbad terwijl de rest van je vrienden zich vermaken in de glijbanen.
https://www.instagram.com/p/CTNAb1iKVQl/

6. Riviera Preston Palace – Almelo

Die resorts kunnen er wat van, want ook het all-in Family Resort Preston Palace in Twente heeft een enorm zwembad. In het subtropisch zwemparadijs chill je in een junglethema in warme temperaturen. Laat je meevoeren in een stroomversnelling door een kletterende waterval of geniet van een bezoekje aan de sauna, het stoombad of de whirlpools. Klinkt als muziek in onze oren!

7. Aqua Mundo De Kempervennen – Westerhoven

De Aqua Mundo zwembaden van vakantiepark Center Parcs staan bekend als supertoffe zwembaden. Deze in Westerhoven is nét iets bijzonderder dan de andere, want je kunt hier snorkelen tussen bontgekleurde, exotische vissen. Hoe cool is dat! Aan leuke activiteiten is hier geen gebrek, want je kunt ook een ritje maken op een onderwaterscooter of van de wildwaterbaan sjezen.
https://www.instagram.com/p/CUFMsnDoQyZ/

LEES OOK:

HIER WIL JE HEEN: DE REAL LIFE LOCATIES VAN SEX EDUCATION

Beeld: RUMAG Travel & Unsplash