Skip to main content

Je oortjes schoonmaken met kauwgom en je drankjes koelen met afwasmiddel. Je bent nooit uitgeleerd – zo blijkt maar weer als je deze life hacks ziet.

Zo-ja life hacks

Ben jij de onhandige Harry van het stel en giet jij ALTIJD te veel sojasaus over je spuugdure sushi? Dan weet je duidelijk niet waarom het flesje twee openingen heeft. De twee gaatjes hebben namelijk een doseer functie. Iets met natuurkunde en vacuüm enzo. Wanneer je je vinger op één van de twee gaatjes plaatst stopt het flesje vanzelf met schenken. Vreetze!

Ritsenflits

Pak je ein-de-lijk je zomerjackie van de kapstok is de rits kapot… Dat betekent een bezoekje aan de kleermaker. Of toch niet? De oplossing is namelijk dichterbij dan je denkt. En wel in je keukenla. Pak een vork, zet de ritssluiting vervolgens op de vork en haal de ritsen er doorheen. Niet helemaal duidelijk? Kijk dan nog even onderstaande video voor deze topper van een life hack.

Verkoeling

Plannen om een ‘bring your one’ borrel te houden in het park – maar geen koelelementen in de buurt? Geen paniek, gelukkig zijn er life hacks. Zo hoef je niet na je werk nog halsoverkop langs een winkel – een diepvrieszak en was vloeibare afwaszeep/wasmiddel is genoeg. Hoe dit precies werkt? Vul de diepvrieszak voor de helft met vloeibare zeep, sluit hem af en leg hem vervolgens in de vriezer. Even laten vriezen et voilá je hebt je eigen koelelement waardoor blikjes cola of wijn of bier of radler of water of whatever koud blijven. #Lifehacks.

Ontvetter

Heerlijk een uitgebakken stukje spek uit de oven, maar al het vet waar ze vervolgens in zwemmen is een stuk minder smakelijk. De speklapjes op een stuk keukenpapier leggen is dan een goede oplossing, maar we hebben nog een makkelijkere/betere oplossing. Namelijk: de speklappen laten uitlekken terwijl ze knapperig worden in de oven door ze op een gevouwen stuk aluminiumfolie te leggen. Hoe dan? Pak een stuk aluminiumfolie en vouw deze over de gehele breedte in stroken van ongeveer vijf centimeter. Vouw totdat je een behoorlijk ’trappetje hebt’, leg deze trap in je ovenschaal en vervolgens de speklappen over het hoge gedeelte van de ’trap’ heen. Zo krijg jij een lekker stukje uitgebakken spek en wordt het vet opgevangen in het lage gedeeltes van de trap.

Oortjes

Tja, het is misschien niet iets waarmee je te koopt loopt – maar we hebben het allemaal wel eens (gehad): oorsmeer in je oortjes. En dan hebben we het niet over je eigen smerige oortjes maar over je koptelefoon. Niet echt fris die gele derrie in je geluidstoevoer, al helemaal niet wanneer iemand even je oortjes wil lenen. Gelukkig is ook dit ‘probleem’ gemakkelijk te verhelpen met een (uit)gekauwd kauwgommetje. Hoe? Plak je kauwgommetje tegen het met derrie versierde stukje, trek het los et voilà je oortjes kunnen weer zonder blikken of blozen worden gebruikt/uitgeleend.

Strepen

En tot slot: die ellendige strepen op het beeldscherm van je tv of computer omdat je kind, collega of huisgenoot niet met zijn of haar tengels van je beeldscherm kan afblijven… Want jij was het niet, dat zou je nooooit doen. Vochtige doekjes maken het meestal erger en ook met een droge handdoek behaal je niet het gewenste resultaat. De oplossing? Een ouderwetse koffiefilter om je hand heen en vegen maar!
Nog meer life hacks zie je hieronder!

LEES OOK:
BESPAREN, BELEGGEN, BESTEDEN: ZO BENUT JIJ JE VAKANTIEGELD HET BEST