Skip to main content

Vieze, gore, achterbakse pagina’s. Dat zijn het. Beetje likes vergaren over de rug van gewetenloze ouwetjes die net het verschil tussen een knaagdier en een computermuis weten. Alles wat op Facebook staat is echt toch? Fout, fout, fout. Naast nepnieuws verspreiden “Like & Win” pagina’s zich nog sneller dan soa’s in een studentenhuis.

Echt te mooi om waar te zijn

Natuurlijk zijn er wel echte pagina’s die af en toe iets verloten. Maar dit zijn dan bedrijfspagina’s die één product één keer weggeven. Pagina’s genaamd “Geluk voor iedereen” (of iets anders hippie-achtigs dat daar op lijkt) die 6 Playstations weggeven omdat er een drukfout op de doos staat, zijn dus niet echt. Geen enkel bedrijf geeft zomaar duizenden euro’s aan apparatuur weg omdat er simpelweg een drukfout op staat. Gebruik jullie hersens mensen!

Ouwetjes weten niet beter

Zoals ik al zei hebben ouwetjes het er maar moeilijk mee. Ze hebben het beste voor met hun 30 jarige zoon waarvan de wasmachine net kapot is gegaan. Gelukkig heeft mama net een pagina ontdekt die 45 wasmachines weggeeft, wat een toeval!
wasmachien
Maar ook een geweldige vriendin die een Audi voor haar vriendje wilt winnen, wat een schat. Helaas zal hij deze nooit ontvangen, mooi klote.
autov

Hoe weet ik welke pagina’s fake zijn?

Als er iets staat als “Audi liefhebbers gezocht!, Wil jij rijden in een Audi? Delen = JA!” dan is het sowieso nep. Controleer de pagina, check waarom die pagina/bedrijf iets weggeeft en besluit dan om het bericht te delen. Maar ga er maar van uit dat er vrij weinig bedrijven (0 eigenlijk) zomaar een nieuwe Audi, 6 Playstions, of 5 nieuwe koelkasten weggeven. Op deze website lees je trouwens welke pagina’s sowieso nep zijn.