Skip to main content

Het gevoel van pure schaamte: we walgen er allemaal van. Kleine troost, het overkomt mij ook. Als je deze situaties leest weet je dat je niet de enige bent. Dus heb vrede met de awkward momenten in je leven, want een dag later lach je er toch weer om.
1. Urenlang als Sherlock Holmes door iemands Instagram-account snuffelen, en dan ineens per ongeluk een super oude foto liken.. NEE!!!

2. Wanneer de ober je ‘smakelijk eten’ wenst, en jij zegt: ‘Jij ook’. Wat is er mis met mij?!

3. Jij en je lover zijn heerlijk aan het genieten van jullie sexy time en ineens is daar het geluid van, jawel, een onverwachte scheet. Jouw scheet.

4. Dat je een klein kindje vertelt om maar naar oma toe te gaan, en vervolgens verbetert te worden: ‘Ik ben z’n moeder’. Het is dat je sterft van schaamte, anders misschien een goed moment om over de voordelen van zonnebrandcrème te vertellen.

5. Iemand keihard lopen afzeiken, en dat de persoon die jij had uitgeroepen tot ‘Uitlaatklep van het moment’ ineens besties blijkt te zijn met de loser die je net verbaal hebt uitgekotst.

6. Dat iemand iets tegen je wilde zeggen, jij het tot drie keer aan toe niet hebt verstaan en maar gewoon awkward begint te lachen in de hoop dat je er mee wegkomt. Maar aan hun gezicht kan je aflezen: you fucked up.

7. Dat je iets aan je ouders wil laten zien op je telefoon, maar even was vergeten dat je nog aan het sexten was en er een heel gênant berichtje binnen komt.

8. Dat je als enige keihard moet lachen in de bioscoop.

9. Wanneer je gedwongen werd om een bepaald wc-hokje in te gaan waar iemand voor jou een enorme bruine rakker heeft gedraaid, maar dat degene die na jou dat hokje in gaat je aankijkt alsof jij verantwoordelijk bent voor die niet-te-harden-poeplucht. ‘Ik was het echt niet!’ Je maakt het alleen maar erger…

10. Wanneer je de naam van je huidige lover door een of andere brainfart verwart met de naam van je ex. ‘Nee schatje! Ik weet ook niet waarom ik het zei?!’

11. Wanneer je tijdens een zatte avond over je crush heen kotst. (zo, die droom kun je ook weer laten varen)

 
12. Dat je na het maken van de zoveelste groepsselfie roept: ‘Ja! Deze is leuk!!’ Om er daarna achter te komen dat letterlijk iedereen behalve jij er slecht op staat of met z’n ogen dicht. Gefeliciteerd, iedereen weet nu dat je een narcistische hufter bent.

13. Dat jij die eikel bent die z’n telefoon aan heeft laten staan tijdens een meeting/bioscoopbezoek/lezing/les of nog erger, een uitvaartdienst.

14. De klassieker: ‘Gefeliciteerd! Hoe ver ben je al?’ We weten allemaal hoe deze afloopt…

Leave a Reply