Freek Vonk neemt afscheid van horzel: ‘’R.I.P lieve Kwak’’

schermafbeelding 2023 07 31 om 111225
Freek Vonk, de bekende tv-bioloog, heeft onlangs verdrietig nieuws gedeeld: Kwak, zijn vlieg, is overleden. Kwak heeft slechts zes dagen geleefd, zo meldt Freek op Instagram. Fans krijgen binnenkort de kans om Kwak een laatste eer te bewijzen.

Freek Vonk over Kwak

Hoewel hij niet lang geleden bekendmaakte dat het geslacht van de horzel een meisje is, laat hij nu via Instagram weten dat het beestje is overleden. "Lieve Kwak, rust in vrede", schrijft Freek, bij foto's van de vlieg. "De tijd is echt voorbijgevlogen." Het kleine beestje leefde een tijd als larve in het been van Freek en transformeerde een week geleden tot een vlieg. "Het avontuur is nu echt voorbij...", schrijft de bioloog. Het beestje leefde zes dagen. Dit was te verwachten, aangezien deze vliegen niet ouder dan een enkele weken oud worden.

Kwik en Kwek

De afgelopen maande groeide er larven in het been van Freek Vonk. Het waren er drie, waarvan er maar eentje het heeft overleefd, Kwak. Kwek en Kwik zijn niet kort na de geboorte overleden. Echter zullen ze niet vergeten worden…

Kwak in Naturalis

"Maar niet helemaal voorbij, want in overleg met Naturalis hebben we besloten om mijn vliegenkindje en de twee overleden larven binnenkort te tonen aan het publiek! Hoe cool is dat?" aldus Freek. Hiermee geeft hij aan dat Kwak en zijn broertjes en zusjes, ondanks hun korte leven, een blijvende indruk hebben achtergelaten en nu deel uitmaken van de wetenschapsgeschiedenis. Het publiek krijgt zo de kans om meer te leren over het bijzondere leven van Kwak en zijn familie.

↡ Bekijk hier de video ↡