Kledingmerk NIKKIE brengt winkeliers grote problemen: ''Alles in de sale''

schermafbeelding 2023 11 10 om 092518
Nikkie Plessen's kledingmerk NIKKIE ondergaat een moeilijke periode. Winkels die haar kledinglijn verkochten, stoppen nu met de verkoop. Wij vertellen je waarom.

Winkeliers problemen met NIKKIE

Winkeliers die NIKKIE-kleding verkopen, staan voor grote uitdagingen. Ze moeten vaak voor een minimumbedrag van €8000 aan kleding inkopen, maar dan zien ze dat de nieuwe collectie al snel met korting wordt aangeboden op de website en in de eigen winkels van Nikkie Plessen. Dit brengt hen in een lastige positie, omdat ze zelf de kleding niet meteen in de uitverkoop mogen doen door de strenge voorwaarden die ze hebben ondertekend. Hierdoor kunnen ze niet concurreren met de lagere prijzen die het merk zelf biedt.

NIKKIE als fast fashion

Het lijkt erop dat de populariteit van het merk afneemt. Kledingstukken met de grote 'N' worden als te duur beschouwd, vooral in een tijd waarin de consument voorzichtiger is met uitgaven. De roddeljournalist Yvonne Coldeweijer merkt op dat de tijden veranderen en dat klanten niet meer bereid zijn om veel geld uit te geven aan wat wordt gezien als 'fast fashion', snelle mode die snel uit de trend raakt.

Grote uitverkoop

Als gevolg van deze uitdagingen kiezen veel verkooppunten ervoor om te stoppen met de verkoop van NIKKIE-kleding. Sommige winkels bieden zelfs directe kortingen van 50% aan op de kleding om snel van de voorraad af te komen, inclusief de nieuwste collecties. Dit massale stoppen met de verkoop kan wijzen op een grotere verschuiving in de mode-industrie en de consumentenvoorkeur.

↡ Bekijk hier de video ↡